SON DAKİKA
Hava Durumu

'İsrail, Türkiye ile Filistin'i birbirine düşürmeye çalışıyor'

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Üyesi Mecdelani, İsrail'in Türkiye ile Filist

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2018 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2018 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'İsrail, Türkiye ile Filistin'i birbirine düşürmeye çalışıyor'

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Üyesi Mecdelani, İsrail'in Türkiye ile Filistin'i birbirine düşürmeye çalıştığını söyledi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Üyesi Ahmed Mecdelani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail hükümetinin, "İsrail basınında yayınladığı yalanlar" üzerinden Türkiye-Filistin ilişkilerini temelden sarsmayı hedeflediğini ifade etti. İsrail hükümetinin basında çıkan bu "yalanların" arkasında durduğuna işaret eden Mecdelani, "İsrail ucuz girişimlerle Türkiye ile Filistin'i birbirine düşürmeye çalışıyor." dedi.


Türkiye'nin Kudüs'teki faaliyetleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rolünden memnuniyet duyduklarını vurgulayan Mecdelani, "Filistin yönetimi ve Filistin halkı, Türkiye'nin Filistin davasına ve Kudüs'e ilişkin giderek artan rolünü en üst seviyeden takdir ediyor." ifadelerini kullandı. Mecdelani ayrıca Türkiye ile Filistin arasında eş güdüm olduğuna dikkati çekerek, "Filistin davasının bölgesel ve uluslararası mahfillerde kazanması için Türkiye ile Filistin arasında en üst düzeyde koordinasyon var." diye konuştu.


İsrail'in Haaretz gazetesinde bugün yayımlanan bir haberde, Suudi Arabistan, Ürdün ve Filistin yönetiminin geçen yıl İsrail makamlarına Türkiye'nin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yürüttüğü faaliyetlerin endişelere yol açtığı yönünde çeşitli mesajlar gönderdiği iddia edildi. Haberde, Türkiye'nin bu faaliyetlerinin hem bu ülkelerin hem de Tel Aviv'in menfaatlerini tehlikeye attığı belirtildi. Suudi Arabistan ve Ürdün'den Haaretz gazetesinin haberine dair şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.