SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrail'de ırkçılık isyanı!

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2015 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2015 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İsrail'de ırkçılık isyanı!


İsrail'deki Etiyopya asıllı Yahudilere karşı "ırkçı uygulamaları" protesto eden binlerce kişi, başkent Tel Aviv'de polisle çatıştı.

Etiyopya asıllı bir İsrail askerinin, polis tarafından dövülme videosunun ortaya çıkmasının ardından binlerce Etiyopya Yahudisi Kudüs’te ve Tel Aviv’de eylemler düzenlediler. “şiddete bulaşan polisler hapsedilmeli” çağrısında bulunan İsrail vatandaşı Etiyopya asıllı Yahudiler, şehirdeki bazı ana yolları trafiğe kapatarak, "siyah değil, beyaz değil, hepimiz insanız", "Irkçılığa ve ayrımcılığa hayır" ve ""Artık söz değil eylem istiyoruz" şeklinde slogan attı. Bazı İsrailli aktivistlerin de destek verdiği eylemlerde İsrail polisinin sert müdahalesi ile karşılaşan protestoculardan Kudüs eylemi sırasında 12, Tel Aviv eyleminde ise 10 kişinin yaralandığı bildirildi.
Polisin ırkçı uygulamalarını protesto eden binlerce Etiyopyalı Yahudi, Perşembe günü Doğu Kudüs'teki İsrail Emniyet Müdürlüğü önünde toplanmalarının ardından sloganlar eşliğinde Batı Kudüs'e doğru yürüyüşe geçerek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun evine gitmek istemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.