SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrail'den 100 bin kişiye tehdit!

200’den fazla Filistinlinin ölümüne sebep olan saldırılar sürerken, İsrail ordusu Gazze’de yaşayan 100 bin kişiye ‘evlerinizi terk edin

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2014 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2014 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İsrail'den 100 bin kişiye tehdit!
200’den fazla Filistinlinin ölümüne sebep olan saldırılar sürerken, İsrail ordusu Gazze’de yaşayan 100 bin kişiye ‘evlerinizi terk edin’ dedi.

 

İsrail ordusu Filistinlilere ‘evinizi terk edin’ uyarısını sesli mesajla verdi. Söz konusu uyarı, İsrail’in Gazze’ye geniş çaplı bir kara harekatı planladığı bir dönemde geldi.

İsrail'in 8 Temmuz'dan beri sürdürdüğü saldırılarda ölenlerin sayısı 202'ye yükseldi. İsrail gece de Hamas'ın Milletvekili İsmail el-Eşkar ve Hamas kurucularından Mahmud ez-Zehhar'ın evlerini vurdu.

İsrail hükümeti ateşkesin ardından Gazze'ye yönelik saldırılara yeniden başladığını ilan etti. Bu açıklamanın ardından Gazze'ye 10 ayrı roket saldırısı düzenlendi.

İsrail ordusu Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında, Hamas Milletvekili İsmail el-Eşkar'ın ve Hamas Siyasi Büro Üyesi Mahmud ez-Zehhar'ın evlerini vurdu. İki ev de tamamen yıkıldı. Bu saldırılarda ölen ve yaralanan olmadı.

Ayrıca Gazze Şeridi'nde bulunan Filistin hükümeti İçişleri Bakanlığı binası da bombalandı. Binada ciddi hasar meydana geldi.

Gazze'de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in gece düzenlediği hava saldırılarında 2 Filistinlinin öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Kudra, İsrail ordusunun, 8 Temmuz'dan bu yana Gazze'de 202 kişiyi öldürdüğünü, bin 520 kişiyi de yaraladığını söyledi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.