SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrail'den flaş Türkiye iddiası!

İsrail basınında yer alan haberde, İsrailli yetkililerin Türkiye'ye F-35 satışından endişe

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2018 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2018 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İsrail'den flaş Türkiye iddiası!

İsrail basınında yer alan haberde, İsrailli yetkililerin Türkiye'ye F-35 satışından endişe duyduğu ve uçakların kapasitesini arttıracak teknolojilerin Türkiye'ye transferinin önüne geçmek için ABD'li yetkililerle temas kurduğu öne sürüldü. F-35'lerin ilk parti teslimatının 21 Haziran'da yapılması planlanıyor.



Türkiye ile ABD arasında F-35 savaş uçaklarının teslimatıyla ilgili pürüzler devam ederken, İsrail basınında ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye'nin F-35 savaş uçaklarına sahip olmasından endişe eden İsrailli yetkililer, uçakların kapasitesini yükseltecek teknolojinin Türkiye'ye verilmemesi için ABD'li yetkililerle görüştü.

Gazeteye konuşan bir İsrailli yetkili, İsrail'in Ortadoğu'da F-35'lere sahip olan tek ülke olmayı istediğini söyledi. İsrailli yetkili, İsrail-ABD görüşmelerinin merkezinde F-35'lerin kapasitesini yükseltecek teknolojilerin Türkiye'ye transferinin engellenmesinin yer aldığını söyledi.

İsrail Savunma Bakanlığı'ndan yetkililer ise F-35'lerin üretim sürecinde de yer alan Türkiye'ye 100 adet F-35 teslimatı yapılmasını engellemenin güç olduğunu düşünüyor. (HT)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.