SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrail'in hedefinde Filistinli kadınlar var

Mescidi Aksa’nın içindeki 8 Filistinli kadın, İsrail polisleri tarafından gözaltına alındı. İsrail, Filistinlilere karş

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2018 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2018 19:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İsrail'in hedefinde Filistinli kadınlar var
Mescidi Aksa’nın içindeki 8 Filistinli kadın, İsrail polisleri tarafından gözaltına alındı.
İsrail, Filistinlilere karşı hukuksuz gözaltılarına bir yenisini ekledi. İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da aralarında 1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah'ın kız kardeşi Nahide Ebu Şakra'nın da olduğu 8 Filistinli kadını gözaltına aldı. İsrail polisi, Harem-i Şerif'in kapılarından birinin iç tarafından gözaltına aldığı Filistinli kadınları, sorgulamak üzere Eski Şehir bölgesinde bulunan gözaltı merkezine götürdü. Şeyh Salah'ın kız kardeşi olan Ebu Şakra, daha önce de Mescid-i Aksa'nın Er-Rahme Kapısı'nda İsrail polisi tarafından gözaltına alınmış ve iki hafta Harem-i Şerif'ten uzaklaştırma şartıyla serbest bırakılmıştı. Yetkililer, fanatik Yahudilerin baskınlarını arttırdığı kutsal mabedin Er-Rahme Kapısı'nda Filistinlilerin toplanmasına izin vermezken, Ürdün Vakıflar İslami İşler ve Mukaddesatı Bakanlığı'na bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi görevlilerinin de bu alanda temizlik yapmasını engelliyor. İsrail, Mescid-i Aksa’yı bölmek amacıyla Er-Rahme kapısını fanatik Yahudilere ayırmayı planlıyor.
İSRAİL POLİSİ EŞLİĞİNDE YAHUDİ BASKINI
Öte yandan kalabalık bir Fanatik Yahudi grubu sabah saatlerinde polis eşliğinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.  Silahlı İsrail Polislerinin korumasıyla 4 saat boyunca Harem-i Şerif’in avlularında gezen Fanatikler hızını alamayıp öğlen saatlerinde de Aksa’ya girdi.
BASKINLARIN TARİHİ 2003’E DAYANIYOR
İsrail’in 2003 yılında aldığı tek taraflı karak ile birlikte Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa baskınlarına başladı. Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesatı Bakanlığı’na bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin tüm baskılarına rağmen, İsrail, baskınlarından vazgeçmiyor.  İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu" iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor. (Haber Merkezi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.