SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrailli belediye Mescid-i Aksa'ya şadırvan izni vermedi

İsrail'e bağlı Kudüs belediyesi, Ramazan ayına yetişmek üzere Mescid-i Aksa'nın Gavanime

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İsrailli belediye Mescid-i Aksa'ya şadırvan izni vermedi
İsrail'e bağlı Kudüs belediyesi, Ramazan ayına yetişmek üzere Mescid-i Aksa'nın Gavanime kapısında inşaatına başlanan şadırvan ve tuvaletin yapımını durdurdu.



İsrail resmi radyosuna konuşan belediye yetkilileri, Mescid-i Aksa Vakfı'nın kendilerinden izin almadan şadırvan ve tuvaletin inşaatına başladıklarını ve bu yüzden inşaatı durdurduklarını savundu.
Kudüs Yüksek İslam Konseyi Başkanı, Aksa İmam ve Hatibi Şeyh İkrime Sabri de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Belediyenin Mescid-i Aksa bünyesindeki işlere müdahil olmasını kınayan Şeyh Sabri, "Bunun adil olmayan ve Müslümanlara karşı savaş anlamına gelen bir karar" olduğunu belirtti.
- Mescid-i Aksa'nın şadırvan ihtiyacı
İslam'ın arınma ve temizlik dini olduğunu vurgulayan ve Aksa'ya ibadet için gelen Müslümanlara sağlık hizmeti veren ve abdest alma imkanı sağlayan yerlere acil ihtiyaç olduğunu belirten Şeyh Sabri, "Ramazan ve diğer aylarda Müslümanların ibadetlerini engelleyen her türlü uygulamadan işgal yönetimini (İsrail) sorumlu tutacağız." ifadesini kullandı.
İsrail işgalinin olduğu Batı Şeria ve abluka altındaki Gazze'de yaşayan Müslümanların bir kısmına Kudüs'e geçiş izni verilmesi ile Ramazan aylarında yüz binlerce Müslüman Mescid-i Aksa'yı ziyaret edebiliyor. Ülke dışından ziyarete gelen gelen Müslümanların da eklenmesiyle özellikle Cuma namazı, iftar ve ve sahur saatlerinde Aksa'nın avlusunda izdiham yaşanıyor.
İsrail, Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Doğu Kudüs ile Batı Şeria'yı 1967'den beri işgal altında tutuyor. Aksa'nın yönetimi Ürdün'e bağlı İslami Vakıf tarafından yürütülse de, İsrail'in buraya yönelik sık sık uyguladığı müdahale ve hak ihlalleri Filistinlilerle İsrail yönetimi arasında tansiyonun yükselmesine neden oluyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.