SON DAKİKA
Hava Durumu

İsveç Sol Partisinden skandal PKK hamlesi

İsveç'in Örebro kentinde yapılan Türkiye karşıtı İsveç Sol Parti Kongresi'nde PKK'nın terör listesinden çıkarılması için çalışma yap

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İsveç Sol Partisinden skandal PKK hamlesi
İsveç'in Örebro kentinde yapılan Türkiye karşıtı İsveç Sol Parti Kongresi'nde PKK'nın terör listesinden çıkarılması için çalışma yapılması kararı alındı. Kongre binası önünde toplanan PKK sempatizanları da terör listesinden çıkarılmaları için gösteri yaptılar. 

 

 
Sol Parti eski Başkanı Lars Ohly, PKK'nın terör listesinden çıkması için bir önerge verdiklerini söyledi. İsveç'in en prestijli gazetesi Dagens Nyheter Gazetesi muhabirinin PKK terör örgütünün sivilleri öldürdüğünü sorması üzerine Lars Ohly, "Evet PKK'nın bazı yaptığı şeyleri kabul etmiyoruz. Fakat şiddeti sadece PKK uygulamıyor Türkiye de uyguluyor. Bir örgütün terör örgütü olup olmadığına devletler değil mahkemelerin karar vermesi gerekir. PKK'nın AB terör örgütü listesinden tamamen çıkarılması lazım" dedi.
İsveç'te yaşayan binlerce Kürt'ten destek ve oy alan Sol Parti şu anda iktidarda bulunan Sosyal Demokrat Parti ve Çevre ve Yeşiller Partisi'ne de dışarıdan destek veriyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.