SON DAKİKA
Hava Durumu

Japonya'dan gözdağı

Kuzey Kore'nin son dönemde savurduğu tehditler ve füzelerini doğu kıyılarına kaydırdığı haberleri üzerine Japonya, ülke topraklarını hede

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2013 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2013 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kuzey Kore'nin son dönemde savurduğu tehditler ve füzelerini doğu kıyılarına kaydırdığı haberleri üzerine Japonya, ülke topraklarını hedef alacak füzeleri vuracağını açıkladı. 


Savunma Bakanı İtsunori Onodera'nın emri üzerine Aegis tipi gemiler, orta menzilli füzelerle Japonya Denizi'nde konuşlanacak. Savunma Bakanlığı yetkilisi, dün verilen emrin rutin olduğuna da dikkat çekti. Yetkili, "Kuzey Kore'nin tehditlerinden etkilendiğimiz izlenimi vermemek için bu konuda bir basın toplantısı yapmayacağız. Çıkıp açıklama yapsak Kuzey Kore, bizim stratejimizin bir kısmını anlayabilir." diye konuştu. Pyongyang'ın daha önceki füze denemelerinde de Tokyo, füzelerini ülkenin etrafına konuşlandırmıştı. Japon haber ajansı Kyodo'ya konuşan bir hükümet yetkilisi, "Füzenin Japonya'yı hedef alması pek muhtemel değil ama acil bir durum karşısında hazırlıklı olmak lazım." ifadelerini kullandı.

ABD ve bölgedeki müttefiklerine tehditler savuran Pyongyang'ın bu hafta bir füze denemesi yapabileceği ortaya atılmıştı. Ayrıca Komünist yönetiminin gazetesinde, Japonya'daki bazı ABD üslerinin isimleri muhtemel hedefler olarak geçmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.