SON DAKİKA
Hava Durumu

Kanada göçmenlere kimlik tespiti için DNA testi yapıyor!

Kanada hükümeti, kimlikleri tartışmalı göçmenlerin vatandaşlıklarının belirlenmesi için DNA testi yapıldığı

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2018 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2018 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kanada göçmenlere kimlik tespiti için DNA testi yapıyor!
Kanada hükümeti, kimlikleri tartışmalı göçmenlerin vatandaşlıklarının belirlenmesi için DNA testi yapıldığını kabul etti.


Ülkede gümrüklerden sorumlu kurumdan (CBSA) yapılan açıklamada, DNA testine "diğer tüm soruşturma aşamaları tamamlandıktan sonra başvurulduğu" belirtildi. Kurum, test aşamasına ne sıklıkla başvurulduğu konusunda ise bilgi vermedi. CBSA Sözcüsü Jayden Robertson, kurumun DNA testini "vatandaşlık konusunda bazı göstergeler elde edilmesi ve böylece araştırmanın devamının ülke anlamında daralmasına yardımcı olması" amacıyla kullandığını söyledi. BBC'ye konuşan Robertson, "DNA arşivlerinin yer aldığı sitelerde genetik karşılaştırma yapılmadan önce kişlerden izin alındığını" da söyledi. Böyle bir vakada avukatlık yapan Subodh Bharati ise DNA testi uygulanan kişilerin bu özel bilgilerinin nasıl korunacağı konusunda endişeleri olduğunu söylüyor.
DNA testi sonrası genetik arşiv siteleri
Bharati'nin müvekkili Franklin Godwin, Kanada'da vatandaşlık belirlenmesi için DNA testi yapılan kişilerden. Sahte bir Bahama pasaportu ile 1994 yılında ülkeye giren Godwin, daha sonra, Liberyalı olduğunu söyleyerek, sığınma başvurusunda bulundu. (Hürriyet)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.