SON DAKİKA
Hava Durumu

Kanada: 'Kaşıkçı cinayetinin ses kayıtlarını dinledik'

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada istihbaratının Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin ses kayıtlarını dinlediğini açıkladı. Daha

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2018 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2018 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kanada: 'Kaşıkçı cinayetinin ses kayıtlarını dinledik'
Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada istihbaratının Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin ses kayıtlarını dinlediğini açıkladı. Daha önce Fransa Dışişleri Bakanı kendilerine ses kayıtlarının verilmediğini söylemişti.
Ses kayıtlarını kendisinin dinlemediğini belirten Trudeau, "Kanada istihbarat servisi bu konuyla ilgili olarak Türk istihbaratıyla çok yakın çalışıyor ve Türkiye tarafından bu konuda bilgilendirildi. Birkaç hafta önce ve Paris'te Erdoğan'la görüşmeler yaptım. Fikir alışverişinde bulunduk ve ona Kaşıkçı durumuna karşı verdiği güçlü yanıt nedeniyle teşekkür ettim." ifadelerini kullandı.  Trudeau ayrıca konuyla ilgili olarak müttefik ülkelerle birlikte çalıştıklarını ve kendileri gibi düşünen ülkelerle atılacak bir sonraki adım için görüştüklerini belirtti. Gün içerisinde Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian yaptığı açıklamada, Fransa'ya ses kayıtlarının verilmediğini söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris'e gitmeden önce havaalanında yaptığı açıklamada, "Biz tapeleri verdik, Suudi Arabistan'a da verdik, Amerika'ya da verdik, Almanlara, Fransızlara, İngilizlere, hepsine verdik. Buradaki konuşmaları filan onlar da dinlediler, biliyorlar. Bunu sağa sola çarpıtmaya gerek yok" demişti. (HT)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.