SON DAKİKA
Hava Durumu

Kanadalı Türklerden FETÖ protestosu

Kanada’nın başkenti Ottawa’da toplanan Türkler, FETÖ’ye ait Anadolu Kültür Merkezi önünde protestoda bulundu      

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kanadalı Türklerden FETÖ protestosu
Kanada’nın başkenti Ottawa’da toplanan Türkler, FETÖ’ye ait Anadolu Kültür Merkezi önünde protestoda bulundu
 

 

 

 

 

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bir grup askerin kalkıştığı darbe girişimine karşı, yurt dışında yaşayan Türklerin eylemleri devam ediyor.Darbe girişiminin olduğu gece Kanada’nın Toronto kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu önünde bir grup vatandaşın toplanmasının ardından, dün de başkent Ottawa’da bir araya gelen Türkler, FETÖ’ye ait Anadolu Kültür Merkezi'ne girmeye çalıştı.Ottawa Polisi’nin önlem almasıyla içeri giremeyen Türkler, burada sloganlar atarak FETÖ’ye karşı protestoda bulundu. Yaklaşık iki saat süren protesto eylemi boyunca, FETÖ merkezinde bir hareketlilik görülmedi.



EYLEM ELÇİLİK ÖNÜNDE BAŞLADI

Türkiye’nin Ottawa büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen gösteriye çoğunluğu Montreal’den ve Ottawa'dan yüzlerce vatandaş katıldı. Protesto gösterisinin organizasyonunu Montreal Kanada-Türk Platformu ve Montreal Kültür Merkezi birlikte gerçekleştirdi.


Darbe girişimini kınayan ve demokrasiye sahip çıkılması istenen bildiriler okunan protesto gösterisinde, "Terörist FETÖ", "İblis Haşhaşi FETÖ", "Reis Ölümüne Yanındayız", "Sayın Cumhurbaşkanımızın Yanındayız", "Darbeye Karışan Teröristlerin Kökünün Kazınması En Ağır Cezaya Çarptırılmasını İstiyoruz" ve "Vatan Millet Düşmanlarına Geçit Yok, Hür İradeye Saygımız Sonsuz" yazılı pankartlar taşındı.


Gösteride yer alan Türkler, elçilik binası önünde dev Türkiye ve Kanada bayrakları açarak, saygı duruşunda bulundu. Protestocu grup, buradan Ottawa’da 2012 yılında 3 milyon dolara yaptırılan ve dönemin Kanada hükümetinin de 500 bin dolar hibe yardımda bulunduğu FETÖ merkezlerinden Anadolu Kültür Merkezi’ne geçti. Ottawa polisinin müdahale etmediği gösteri olaysız sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.