SON DAKİKA
Hava Durumu

Kassam İsrail'i uyardı!

Hamas ile İsrail arasında varılan ateşkesin ardından Kassam Tugayları mevzilerinde beklemeye devam ediyor. Al Jazeera, 28 gün süren İsrail sald

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2014 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2014 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kassam İsrail'i uyardı!
Hamas ile İsrail arasında varılan ateşkesin ardından Kassam Tugayları mevzilerinde beklemeye devam ediyor. Al Jazeera, 28 gün süren İsrail saldırılarında Kassam Tugayları'nın kullandığı tünelleri görüntüledi.

 

Hamas'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları İsrail'le varılan 72 saatlik ateşkese ve işgale son verilmesine rağmen mevzilerinde bekliyorlar.

Al Jazeera'ye konuşan bir Kassam Tugayları üyesi, "Yüksek bir hazırlık içindeyiz. Her an alarm halindeyiz. Düşman direnişin tüm şartlarını kabul etmedikçe buradan ayrılmayacağız" diyor.

BİRÇOK YERDE MEVZİLERİ BULUNUYOR

Sınırın birçok yerinde mevzileri bulunuyor. Değişik türden füzeleri ateşkesin bozulması halinde fırlatmaya hazır tutuyorlar.

İsrail Gazze'de bilinen tüm tünelleri imha ettiğini açıklasa da Kassam Tugayları'nın bir üyesi İsrail bombardımanlarında çok büyük yıkım yaşayan bölgelerde bile var olmaya devam ettiklerini söylüyor.

Kassam üyesi, İsrail askerlerinin girdiği bazı bölgelerde bulunan Kassam üyeleri tünelde saklanmayı başardığını belirtiyor.

İSRAİL ŞARTLARIMIZI KABUL ETMEZ SE...

Al Jazeera'ye konuşan bir başka Kassam Tugayları üyesi ise şunları söylüyor: "Hedeflerini gerçekleştirdiğini sanan düşmana buradayız diyorum. Siz de direnişin nasıl imkanlara sahip olduğunu gözlerinizle görüyorsunuz. Dahasını göreceksiniz. Biz hala tüm imkanlarımızla burada, sınırdayız. Yardım hattındaki kardeşlerimiz her türlü desteği sağlıyor. Direnişin ortaya koyduğu tüm şartlar kabul edilinceye kadar burada direnecek güçteyiz."

HAMAS'IN EN BÜYÜK GÜCÜ BU TÜNELLER

Hamas'ın Gazze'de güçlü olmasının en önemli nedeni bu tüneller. İsrail en büyük amacının tünelleri yıkmak olduğunu açıklayarak 17 Temmuz'da kara saldırısına başlamıştı.

İsrail'in gazze'ye yönelik 28 gün süren saldırılarında 2 bine yakın Filistinli hayatını kaybetti, 10 bine yakın kişi yaralandı. Ölenlerin çok büyük çoğunluğu sivillerden oluşuyor.

İsrail ve Hamas 5 Ağustos Salı günü saat 8:00 itibariyle başlayan 3 günlük ateşkesi kabul etmişti. Kalıcı ateşkes görüşmeleri ise Kahire'de devam ediyor.

İSRAİL DE KABUL ETTİ

İsrail, Mısır'ın arabuluculuğunda iki gün önce başlayan ve yarın  sabah sona erecek ateşkesin koşulsuz olarak 72 saat daha uzatılmasını kabul etti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail, Mısır'ın ateşkes teklifini koşulsuz olarak  72 saat daha uzatmayı kabul etti. Bu konuyla alakalı olarak Hamas'ın pozisyonunu bilmiyorum. Hamas'la süren müzakereler hakkında açıkça konuşamam. Ortada bir müzakere gerçekleşiyor" dedi.

Mısır'ın öncülüğünde varılan 72 saatlik ateşkes, yarın 08:00'de sona eriyordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.