SON DAKİKA
Hava Durumu

Kassam Tugaylarının 3 lideri öldürüldü

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, önde gelen liderlerinden el-Attar, Ebu Şemmale ve Berhum'un İsrail'in düzenlediği saldır

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kassam Tugaylarının 3 lideri öldürüldü
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, önde gelen liderlerinden el-Attar, Ebu Şemmale ve Berhum'un İsrail'in düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiğini duyurdu.

 

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in düzenlediği saldırıda 3 liderinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

 

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, "Kassam Tugayları, Filistin halkı ve İslam ümmeti için liderlerinin kanını akıtmıştır" denildi.

 

Açıklamada, hayatını kaybeden liderlerin isimleri Raid el-Attar, Muhammed Ebu Şemmale ve Muhammed Berhum olarak açıklandı.

 

AA muhabirinin Hamas'a yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre de Kassam Tugayları liderleri, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin Tel es-Sultan bölgesinde bir eve düzenlenen saldırıda yaşamını yitirdi.

 

Saldırıda 4 Filistinlinin daha hayatını kaybettiğini, 45 kişinin de yaralandığını aktaran kaynaklar, söz konusu evin, 9 füzeyle hedef alındığını ve tamamıyla yıkıldığını kaydetti.

 

Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra da İsrail savaş uçaklarının, Tel es-Sultan bölgesindeki bir evi füzelerle vurduğunu ve saldırıda 2'si yaşlı 7 kişinin öldüğünü, 40'tan fazla kişinin de yaralandığını söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.