SON DAKİKA
Hava Durumu

Kassam Tugaylarının tünel ve mevzileri

Anadolu Ajansı (AA) ekibi, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının tünel ve mevzilerini görüntüledi.  

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2014 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2014 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kassam Tugaylarının tünel ve mevzileri
Anadolu Ajansı (AA) ekibi, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının tünel ve mevzilerini görüntüledi.

 

İsrail ordusu, 7 Temmuz'da havadan ve denizden başlattığı saldırıları genişleterek 17 Temmuz'da kara saldırılarına başladığını duyurmasının ardından Filistin direniş gruplarının atağıyla karşılaştı. Direniş grupları her türlü imkansızlıklara rağmen ellerindeki tünel ve mevziler aracılığıyla İsrail ordusuna karşı koydu. AA ekibi, çatışmalarda İsrail ordusuna ait onlarca zırhlı aracın tahrip edildiği, operasyonların düzenlendiği mevzileri gezdi. Kassam yetkilileri, söz konusu tünel ve mevziler aracılığıyla, Şucaiyye saldırılarında İsrail'e önemli kayıplar verdirdiklerini, kullandıkları "Konkurs tanksavar füzesiyle" Şucaiyye'ye giren çok sayıda zırhlı aracı vurduklarını ifade etti.

 

Kassam Tugayları tarafından İsrail'in "Nahal Oz Askeri Üssü"ne yapılan ve dünya medyasında büyük yankı uyandıran baskının da aynı mevziler kullanılarak gerçekleştirildiğini anlatan Kassam mensupları, söz konusu saldırıda 10 İsrail askerinin öldürüldüğünü belirtti.

 

"Tünel ve mevziler araclığıyla düzenlenen operasyonlar"

 

Havan ve füze atışlarının yapıldığı mevzilerin Gazze'nin birçok bölgesinde bulunduğunu dile getiren adını açıklamak istemeyen Kassam yetkilisi, "Kassam Tugaylarına bağlı operasyon biriminden haber alır almaz işimize başlıyoruz. Bize hedefin koordinatlarını veriyorlar. Daha sonra hedefi bombalıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Tüneller kullanılarak yapılan operasyonlara ilişkin ise tünel sorumlusu Kassam yetkilisi, şunları anlattı:

 

"İsrail'in Gazze'nin doğusuna kara saldırısına başladığı gece tankların sesinin çok yakından geldiğini farkettik. Mücahitlerden biri tankların hareketini gözetlemek için tünelden çıktı. Beraberinde 50 kilogramlık zırhlı araç patlatmak üzere üretilmiş patlayıcı da vardı. İsrail tankının imha edilmesi için en uygun mesafeyi ayarlayan mücahit, diğer mücahitlere güvenli bir bölgeye doğru çekilmelerini söyledi ve tankı patlatmayı başardı."

 

İsrail 12 Haziran'da Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Kaybolan kişilerin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve diri diri yakılarak öldürülmüştü.

 

Bu olayların ardından İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Saldırılarda bugüne kadar 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, 10 binin üzerinde kişinin yaralandığı açıklanmıştı. İsrail, bu saldırılarına gerekçe olarak, Filistinli gruplar taradından açılan tünnelleri gerekçe göstermişti.

 

İsrail güvenlik güçlerinin Batı Şeria ve Kudüs'te bu nedenle düzenlenen gösterilere müdahalenin yanı sıra Filistinlilere ait bir çok ev ve iş yerine düzenlediği baskınlarda çıkan olaylarda şimdiye kadar 34 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.