SON DAKİKA
Hava Durumu

Katar yönetiminden vatandaşlarına çağrı

Doha yönetimi, Katar ile diplomatik ilişkilerini keserek ambargo uygulayan ülkelere hakaret edilmemesi yönünde vatandaşlarını uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2017 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2017 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Katar yönetiminden vatandaşlarına çağrı
Doha yönetimi, Katar ile diplomatik ilişkilerini keserek ambargo uygulayan ülkelere hakaret edilmemesi yönünde vatandaşlarını uyardı.

Katar yönetiminin vatandaşlarına, kendisiyle diplomatik ilişkileri keserek ambargo uygulayan ülkelere hakaretten kaçınma çağrısı yaptığı bildirildi.


Katar Başbakanlık İletişim Dairesinden yapılan açıklamada, Doha yönetiminin kendisiyle diplomatik ilişkileri keserek ambargo uygulayan ülkelere karşı hakaret edilmemesi için vatandaşlarını uyardığı ifade edildi. Sosyal medyada Katar aleyhine paylaşım yapanlara cevap verilmemesi ve tartışmaya girilmemesinin istendiği belirtilen açıklamada, "İslam dininin temel esasları ve insanlık değerleri ile Katar gelenekleri doğrultusunda Katar'da refah içinde yaşayanlardan özellikle sosyal medya ve basın yayın organlarında Katar aleyhine yapılan propagandalara cevap verilmemesi, bu gibi paylaşımlar karşısında sorumlu davranıp diğer ülke vatandaşları ve liderlerine karşı hakaret içeren paylaşımlar yapılmaması isteniyor." ifadesine yer verildi. Katar vatandaşları ve ülkede ikamet eden yabancıların görüşlerini dile getirme özgürlüğü bulunduğuna değinilen açıklamada, İslam dininin kurallarına göre de yapılması gerekenin hak ve doğru olanı güzel bir şekilde anlatmak olduğu vurgulandı. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.