SON DAKİKA
Hava Durumu

Katil zanlısı anne mahkemeye çıkarıldı, polis uyardı

KKTC'de geçtiğimiz hafta 7 yaşındaki çocuğunu 17 yedi yerinden bıçaklayarak öldüren kadın dün Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarılırken

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2018 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2018 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Katil zanlısı anne mahkemeye çıkarıldı, polis uyardı
KKTC'de geçtiğimiz hafta 7 yaşındaki çocuğunu 17 yedi yerinden bıçaklayarak öldüren kadın dün Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarılırken Polis Basın Subaylığı asılsız haberler konusunda uyardı. 
Bilge Lord Kunduracı geniş güvenlik önlemleri altında eli kelepçeli bir şekilde yargıç huzuruna getirildi. Kadının gün içinde Lefkoşa Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine götürüldüğü psikiyatristler tarafından cezai ehliyeti olup olmadığı konusunda rapor verileceği öğrenilirken Lefkoşa Kaza Mahkemesi Bilge Lord Kunduracı hakkında 7 günlük tutukluluk kararı verdi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Polis Genel Müdürlüğü Lefkoşa'da 7 yaşındaki Ercan Kaya Kunduracı'nın annesi Bilge Lord Kunduracı tarafından öldürülmesi ile ilgili basında çıkan asılsız haberler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KKTC Polis Basın Subaylığı, 27 Mayıs tarihinde, Lefkoşa'da yaşanan çocuk cinayetiyle ilgili tahkikatın büyük bir titizlikle sürdüğünü, bütün olguların göz ardı edilmeksizin incelendiğini vurgulayarak, basın mensuplarının halk arasında yanlış anlamalara ve kurumların yıpranmasına yol açacak haberleri yayımlamamasını istedi. Polis, gerçeği yansıtmayan bazı haberlerin tahkikatın seyrini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Gerek yazılı basında gerekse internet haber sitelerinde olayın oluşu ve sonrasında yaşananlar hakkında asılsız ve kamuoyunu yanıltıcı bazı haberler yayımlandığını belirten polis, haberlerin, doğruluğu araştırılarak ve yetkililerle görüşüldükten sonra yayımlanmasının, doğru haber alma hakkı ve beklentisi içindeki halka yapılacak en iyi hizmet olduğunu vurguladı.
"Gerçeği yansıtmıyor, tahkikatın seyrine zarar veriyor" 
Açıklamada, bazı basın yayın kuruluşlarında, "Zanlının çocuğunu öldürmeden önce, kendi kullandığı depresyon haplarını çocuğuna verdiği; çocuğu öldürdükten sonra babayı aradığı ve/veya ölü fotoğrafını gönderdiği; zanlının cezai ehliyeti ile ilgili bir takım saptamaların neticelendirilip teşhisler konulduğu; poliste ve/veya mahkemede pişman olmadığına dair bir takım beyanlarda bulunduğu; tıbbi tahlillerin neticelenip bir takım sonuçlar çıktığı” yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve tahkikatın seyrine zarar verdiği vurgulandı. Olayın polisin bilgisine geldiği andan itibaren tahkikatın büyük bir titizlikle sürdürüldüğü, konuyla ilgili tüm olguların göz ardı edilmeksizin incelendiği kaydedildi.  (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.