SON DAKİKA
Hava Durumu

Katliama medya desteği

Mısır güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına müdahalesi sonucu ölü sayısının 163'e çıktığı, yaralı sayısının ise 7 bini aştığ

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2013 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2013 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Katliama medya desteği
Mısır güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına müdahalesi sonucu ölü sayısının 163'e çıktığı, yaralı sayısının ise 7 bini aştığı açıklandı. Mısır ordusuna ve Esed rejimine yakınlığıyla bilinen televizyon kanallarının yayınlarında propaganda içerikli yayınlar dikkati çekiyor.
Mısır'da güvenlik güçleri, ordunun yönetime el koymasının ardından Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında 40 günü aşkın süredir gösterilerini sürdüren darbe karşıtlarına bu sabah müdahaleye başladı. Mısır'ın başkenti Kahire'deki Rabiatul Adeviyye Meydanı'nın güneyindeki caddelerden zırhlı araçlar ve iş makineleri ile darbe karşıtlarına müdahale etmeye başlayan güvenlik güçleri göstericilerin üzerine rastgele ateş açtı.


163 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Güvenlik güçlerinin Rabiatul Adeviyye meydanına müdahalesinde ölü sayısının 163'e ulaştığını, yaralı sayısının ise 7 bin kişi olduğunu açıkladı. Mısır İçişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, darbe karşıtı göstericilerin tahliye edilmesi sırasında güvenlik güçlerine mensup 2 kişinin öldüğünü, 9 kişinin yaralandığını belirtmişti. Gerçek mermiler ve gaz bombalarının kullanıldığı müdahalenin sürmesi nedeniyle ölü ve yaralı sayısı artıyor.

KATLİAMA TV DESTEĞİ

Mısır ordusuna ve Esed rejimine yakınlığıyla bilinen televizyon kanallarının yayınlarda darbe karşıtı barışçıl göstericiler aleyhine yapılan propaganda içerikli yayınları dikkati çekiyor. Birçok basın kuruluşunun girmesine izin verilmeyen ve sadece orduya ve Esed rejimine yakın televizyon kanallarının yayın yaptığı meydanlarda mühimmat ve silahların ele geçirildiğine dair bilgiler, propaganda amaçlı yayın yapıldığı yorumlarına neden oldu.

Mısır ordusunun darbe karşıtı gösterilerin yapıldığı Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına yönelik kanlı müdahalesi sadece orduya yakınlığıyla bilinen televizyon kanalları tarafından yayınlanıyor. Televizyon kanallarının yayınlarda darbe karşıtı barışçıl göstericiler aleyhine yapılan propaganda içerikli yayınları dikkati çekiyor. Orduya yakınlığıyla bilinen Kahire merkezli On TV yayınlarında meydanlarda silah ve mühimmat ele geçirildiğini iddia etti. İlk belirlemelere göre 127 sivilin öldürüldüğü, binlerce darbe karşıtının yaralandığı müdahale sonrasında Rabiatul Adeviyye meydanından canlı yayın yapan televizyon kanalı, güvenlik güçlerinin açıklamalarına yer verdi. Katliam başlamadan önce meydandan canlı yayına başlayan Mısır'ın devlet televizyonu Nile TV ile Esed rejimine yakınlığıyla bilinen Gassan Ciddu yönetimindeki el-Meyadin TV, 3 Temmuz'dan bu yana meydanlarda barışçıl gösterilerine devam eden darbe karşıtlarını suçlu göstermek adına propaganda içerikli yayınları dikkati çekti.
 7 BİN YARALI MEYDANLARDA BIRAKILDI
Yoğun şekilde gaz bombalarının atıldığı ve silahların kullanıldığı meydandaki yaralıların dışarıya çıkartılmasına izin verilmediği, meydan hastanelerindeki ekipman ve doktorların yetersiz kaldığı, kan kaybından dolayı çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bildiriliyor. İçinde keskin nişancıların yer aldığı helikopterlerin meydanların üzerinde alçak uçuş yaptığı, özellikle alandan yayın yapan kameramanları hedef aldığı iddia ediliyor. Şiddetli gaz bombası ve saldırılara rağmen meydanlardan ayrılmayan kalabalıklara katılmak için hareket eden kitlelere de ordu birliklerinin müdahale ettiği kaydediliyor. Rabiatul Adeviyye Meydanına yakın güvenlik birimlerine ait binaların çatılarından ateş ediliyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.