SON DAKİKA
Hava Durumu

Kayboluşunun gizemi 81 yıl sonra çözüldü

ABD ve Dünya tarihinin en tuhaf gizemlerinden olan, ünlü kadın pilot Amelia Earhart'ın gizemi en sonunda çö

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2018 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2018 20:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kayboluşunun gizemi 81 yıl sonra çözüldü
ABD ve Dünya tarihinin en tuhaf gizemlerinden olan, ünlü kadın pilot Amelia Earhart'ın gizemi en sonunda çözüldü.
Tarihte uçakla Atlantik okyanusunu geçmeyi başaran ilk kadın olan ve modern feminizm hareketinin başlatıcılarından Amelia Mary Earhart, bundan 81 yıl önce gizemli bir biçimde kaybolmuştu. 2 Temmuz 1937'de bir uçuş sırasında kule ile iletişimini kaybeden ünlü pilottan bir daha haber alınamamıştı.


Aradan geçen onlarca yıl boyunca bu kayboluşun gizemi araştırıldı. Ortaya onlarca farklı teori ve fikir atıldı ama gerçek bir türlü ortaya çıkarılamadı. İkinci pilot Fred Noonan ile adeta kayıplara karışan Amelia Mary Earhart'ın gizemi sonunda çözüldü. Kayboluşundan sonra 1 hafta boyunca uçağından radyo sinyalleri alınan Earhart'ın sırrını çözen biraz da bu oldu.



Uçağın üreticisi Lockheed'in açıklamasına göre, suya giren herhangi bir telsizin bir daha çalışmasına imkan yoktu. Buna göre talihsiz kadın pilotun uçağı bir kara parçasına indirmeyi başardığı veya düşüşün yine bir kara parçasında olduğu kesindi. Geçen onca zamanda yapılan 4 milyar dolara yakın harcamanın ardından, Earhart'ın Kiribati sahili yakınlarında hayatını kaybettiği ortaya çıktı.



Maalesef pilotun kaza anında ölmediği de belli oldu. Yaklaşık 1 hafta boyunca radyo sinyalleriyle yerini belirtmeye çalışan kadına hiçbir şekilde ulaşılamadı. Issız bir adada kurtarılmayı bekleyen Earhart, yine bu adada muhtemelen açlıktan hayatını kaybetti. (webtekno)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.