SON DAKİKA
Hava Durumu

Kerry: Türkiye'nin NATO üyeliği tehlikede olabilir

ABD ve Almanya, Türkiye'de yeniden idam cezasına dönülmesini istemediklerini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Kerry i

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kerry: Türkiye'nin NATO üyeliği tehlikede olabilir
ABD ve Almanya, Türkiye'de yeniden idam cezasına dönülmesini istemediklerini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Kerry ise Türkiye'nin NATO üyeliğinin tehlikeye girebileceğini söyledi.
 

 

 

Amerika ve Almanya, Türkiye'de yeniden idam cezasına dönülmesini asla istemediklerini açıkladı.

"TÜRKİYE'NİN NATO ÜYELİĞİ TEHLİKEYE GİREBİLİR"

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye'nin idam cezasını geri getirecek bir yönde adım atması durumunda NATO üyeliğinin tehlikeye girebileceğini kaydetti. AK Parti'yi "demokratik ilkelere" uygun davranmaya çağırdı.Washington Post'un haberine göre Kerry, bunun en önemli gerekçesi olarak ordu yöneticileri arasındaki karmaşayı gösterdi.

"AB İLE MÜZAKERELER KESİLİR"

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise, Türkiye'nin idam cezasını kabul etmesi durumunda Türkiye-Avrupa Birliği müzakere görüşmelerinin kesileceğini kaydetti.

ALMANYA VE AB ENDİŞELİ

Öte yandan özellikle Alman basını, paralel terör örgütü tarafından girişilen ve ancak başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimiyle ilgili haberlerde zaman zaman darbecileri masum gösterme yolunu tutmaya başladı.Alman basını, darbecilerle ilgili başlayan operasyonlar için, Almanya ve AB'nin "endişeli" olduğunu yazdı.

"İDAM CEZASINI UYGULAYAN HİÇBİR ÜLKE AB ÜYESİ OLAMAZ"

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ise Türkiye'deki durumu ele aldıklarını kaydederek, "Biliyorsunuz AB, yaşanan trajik gece hakkında kuruluşların meşruiyetinin önemini vurgulayan ve olayı kınayan ilk kurumlardan biriydi. Darbe girişimi hakkındaki bu duruşunu sürdürecek. Aynı zamanda Türkiye'nin anayasal düzene tam bağlı kalmasını umuyoruz. Biz, Avrupa Birliği olarak, yasaların ülkede rağbet görmesinin önemini vurguluyoruz. Bu saatlerde ülkede gerçekleşen olaylar hakkında kaygılarımızı paylaşıyoruz. Türkiye'nin demokrasiye, insan haklarına ve kişisel özgürlüklere saygı göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuyu bakanlarımızla birlikte tartışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Mogherini, Türkiye'de idam cezasının geri getirilmesi ile ilgili soruya, "İdam cezasını uygulayan hiçbir ülke Avrupa Birliği üyesi olamaz. Bu konuda duruşumuz çok nettir. Diğer bir nokta, Türkiye Avrupa Konseyi'nin önemli bir parçasıdır. Darbe girişiminin gerçekleşmiş olması, temel insan haklarının ihlal edilmesi hakkını doğurmaz" yanıtını verdi.

 

 

 

Kaynak:Haberler.com
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.