SON DAKİKA
Hava Durumu

Komşu'da yolsuzluk suçlaması

Bulgaristan'da teknokratlar hükümeti, yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle birçok üst düzey bürokratın görevine son verdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2013 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2013 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bulgaristan'da teknokratlar hükümeti, yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle birçok üst düzey bürokratın görevine son verdi.


 
 

Başbakan Marin Raykov, istifa eden Boyko Borisov hükümeti ile hesaplaşmayacağını söylemiş olmasına rağmen kısa sürede birçok kilit pozisyondaki bürokratı görevden aldı.

Ekonomi Bakanı Asen Vasilev, Kozluduy Atom Enerji Santrali'ne (AEZ) maliye ve savcılık organlarınca yapılan teftiş sonucu " yolsuzluk tespit edildiğini" belirterek, santralin Genel Müdürü Valentin Nikolov'un görevine son verildiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Petya Pırvanova da Örgütlü Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nde (GDBOP) Başkomiser Stanimir Florov'un görevden alındığını duyurdu. Florov'un yerine geçici olarak GDBOP Müdür Yardımcısı Valentin Trifonov atandı.

Florov'un hakkında, "Araplar", "Aç Gözlü" ve "Uzun Boylu" kod adlarıyla, uyuşturucu kaçakçılığı,yolsuzluk ve kaçakçılık kanalları oluşturmaktan üç ayrı soruşturmanın yürütüldüğü bildirildi.
Nikolov ve Florov'un yanı sıra yüklü miktarda akaryakıt kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle Burgaz Bölge Gümrüğü yönetiminin görevine de son verildiği açıklandı.

Borisov hükümetinin Tarım Bakanı Miroslav Naydenov da rüşvet aldığı iddiası ile soruşturulurken, geçen hafta Gıda Güvenlik Ajansı (ABH) Müdürü Yordan Voynov'un da yasa dışı bir firma ile ilişkisi olduğunun ortaya çıkması üzerine işine son verilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.