SON DAKİKA
Hava Durumu

Kudüs'te ay yıldızlı al bayrağımız dalgalanacak

Asya Bayrak, Kudüs'teki direnişe destek olmak ve Filistin halkının yanında olduklarını gösterm

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2017 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2017 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kudüs'te ay yıldızlı al bayrağımız dalgalanacak

Asya Bayrak, Kudüs'teki direnişe destek olmak ve Filistin halkının yanında olduklarını göstermek için Kudüs'e bin Türk bayrağı gönderecek.


Asya BayrakKudüs'teki direnişe destek olmak ve Filistin halkının yanında olduklarını göstermek için Kudüs'e bin Türk bayrağı gönderecek. Asya Bayrak Genel Müdürü Ahmet Çilkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir hilale hasret Kudüs'e bin hilal" sloganıyla yola çıktıklarını, amaçlarının Filistinlilere desteklerini hissettirmek olduğunu söyledi.


Çilkaya, Türkiye'nin, Filistin halkının yanında olduğunu ve Filistinlilerin ellerinde Türk bayrağı olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.



Kudüs'e, mitinglerde kullanılan, elde sallanan Türk ve Filistin bayrakları göndereceklerini belirten Çilkaya, "Filistinli kardeşlerimiz, bayrakları orada dalgalandırdıkları zaman bizi de mutlu edecektir." dedi.


Rahat kullanılabilen, pamuk ve naylon karışımı bayrakları Filistin'e göndereceklerini aktaran Çilkaya, "Bayrak üretimlerinin yarısını tamamladık, diğer yarısını da bu hafta içinde tamamlayıp en geç bir hafta içinde Kudüs'e göndermeyi hedefliyoruz. Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının Kudüs temsilcilikleri, şubeleriyle görüşüp sanırım deniz yoluyla göndereceğiz. Bin Türk bayrağının yanı sıra Kudüs'e Filistin bayrağı da göndereceğiz." diye konuştu.




"Aksa'ya Türk bayraklarının girişini yasaklandığı için kardeşlerimize Türk bayrağı gönderiyoruz"

Çilkaya, Kudüs'ün Müslümanlar için kutsal bir mekan olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:


"Kudüs, Müslümanlar için geçerli ve vazgeçilmez bir yerdir. Cumhurbaşkanımız bunu her zaman dile getiriyor. Filistin halkı sokağa döküldüğü zaman ellerinde Türk bayrağı olması, iki kardeş halkın birlikte olduklarını göstermek için bayrak göndermeyi düşündük. Kudüs'te İsrail askerleri Mescid-i Aksa'ya Türk bayraklarının girişini yasakladığı için biz de buna bir tepki olarak Kudüs'teki kardeşlerimize Türk bayrağı gönderiyoruz. Oralara destek olmak için bir öncülük yaptık. Filistin'deki o şanlı direnişin yıllardan beri maddi, manevi destekçisi olduk ve olmaya da devam ediyoruz."



Genel Müdür Çilkaya, Filistin'de, "Ben Türkiye'den geldim." dediklerinde, insanların içindeki sevginin gözlerinden okunduğunu sözlerine ekledi.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.