SON DAKİKA
Hava Durumu

Kültür merkezleri Türkiye'nin dışarıya açılan pencereleri

Yunus Emre Enstitüsü Üsküp Türk Kültür Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Samsakçı (fotoğrafta), AA muhabirine yaptığı açıklamada Türk kültür merkezlerinin Türkiye'nin dışarıya açılan pencereleri haline geldiğini ve Türkçe kurslarına ilginin arttığını söyledi. ( Besar Ademi - AA )

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2016 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2016 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kültür merkezleri Türkiye'nin dışarıya açılan pencereleri
Yunus Emre Enstitüsü Üsküp Türk Kültür Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Samsakçı, Türk kültür merkezlerinin Türkiye'nin dışarıya açılan pencereleri haline geldiğini ve Türkçe kurslarına ilginin arttığını söyledi.
 

 

Samsakçı, kültürün bir topluluğu millet yapan, o topluluğu ortak bir ruh, ideal ve vizyon etrafında birleştiren maddi ve manevi değerlerin, tecrübelerin toplamı olduğunu belirterek, Üsküp'teki Türk kültür merkezinin de Türkiye ile Makedonya arasında bir "kültür köprüsü" olduğunu vurguladı. Yunus Emre Enstitüsünün, Türk dilini, kültürünü, tarihini, sanatını ve medeniyetini dünyaya tanıtmak üzere atılmış bir "kültürel diplomasi" adımı olduğunu kaydeden Samsakçı, 2009 yılında kurulan enstitünün kısa zamanda bir marka haline dönüştüğünü ve bugün 45 farklı noktada faaliyet gösteren merkezlerin bulundukları coğrafyada bir Türk atmosferi oluşturduğunu ifade etti. Samsakçı, "Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri, Türkiye'ye dost veya akraba olan toplumlar bir tarafa, Türkiye ve Türkler hakkında pek az bilgiye sahip olan veya gerçek Türkiye'yi ve Türk insanını hiç bilmeyen milletlere bir dünyanın kapısını aralamışlardır" diye konuştu. Üsküp'teki merkezin, Dışişleri Bakanlığı döneminde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 2010 yılında açıldığını anımsatan Samsakçı, "Üsküp'ün, Türkiye ve Türklerin kalbinde bambaşka bir yeri var. Üsküp, milliyetimizin ve medeniyetimizin büyük merkezlerinden biridir" dedi.
Türkçe kurslarına ilgi artıyor
Türk Kültür Merkezince verilen Türkçe kurslarına ilginin her geçen yıl arttığını ve şu anda kayıtlı 417 öğrencilerinin bulunduğunu anlatan Samsakçı, sadece sıradan vatandaşlara değil aynı zamanda Makedonya'daki farklı bakanlıkların ve özel sektör firmalarının çalışanlarına da kurs verdiklerini söyledi. Üsküp'ün Türkiye'den gelenler için ne gurbet ne de memleket olduğunu söyleyen Samsakçı, "Burada soydaş ve akrabalarımız, dindaşlarımız var. Bu büyük bir nimet. Bu anlamda Üsküp'te hem soydaş ve dindaşlarımıza yönelik faaliyetler gerçekleştiriyor, hem de Makedon toplumuna kültürümüzü, tarihimizi ve medeniyetimizi tanıtıyoruz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.