SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuzey Kore'den ters köşe!

Kuzey Kore, Güney Kore ile yapılacak olan üst düzey görüşmeyi ertelemesine n

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2018 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2018 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kuzey Kore'den ters köşe!

Kuzey Kore, Güney Kore ile yapılacak olan üst düzey görüşmeyi ertelemesine neden olan sorunlar çözülmediği sürece Seul ile görüşme masasına oturmayacağını açıkladı. Bu açıklama Kuzey Kore merkezi haber ajansında bugün yer aldı.


 Kuzey Kore, Güney Kore ile bu hafta yapılacak üst düzey toplantıyı askıya almasına yol açan sorunlar çözülmediği sürece Seul ile görüşme masasına oturmayacağını açıkladı. Bu açıklama (Kuzey) Kore merkezi haber ajansında bugün yer aldı."ÇOK KÖTÜ İNSANLARLA GÖRÜŞTÜ"

Açıklamayı yapan Kuzey Kore Barışçıl Yeniden Birleşme Komitesi başkanı Ri Son Gwon, ABD ve Güney Kore'nin yaptığı "Max Thunder" yıllık ortak hava muharebe tatbikatlarını kınadı ve Güney Kore parlamentosunu isim vermeden, "çok kötü insanlarla" görüştüğü için eleştirdi.

GÜNEY KORE YÖNETİMİ 'YETERSİZ'

Ülkenin resmi ajansının haberine göre; Ri Son-gwon, Güney Kore yönetimi için 'yetersiz' de dedi. 2018'de Kore yarımadasında adeta bahar yaşanıyordu. Ancak ABD'nin Güney Kore'yle yaptığı ortak askeri tatbikat, Pyongyang yönetiminin öfkelenmesine neden oldu. (Sabah)


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.