SON DAKİKA
Hava Durumu

Lapsekili Çipras'tan Türkiye'ye ilk uyarı

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Güney Kıbrıs’ta katıldığı basın toplantısında “Türki

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2015 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2015 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Lapsekili Çipras'tan Türkiye'ye ilk uyarı
Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Güney Kıbrıs’ta katıldığı basın toplantısında “Türkiye Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesini ihlal ediyor” dedi.
İlk yurtdışı ziyaretini Güney Kıbrıs’a gerçekleştiren ve Lapsekili göçmen ailenin torunu olduğu iddia edilen Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis ile basın toplantısına katıldı. Güney Kıbrıs Başkanlık binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Yunanistan Başbakanı Çipras, Kıbrıs sorununa yönelik açıklamalarda bulundu. Kıbrıs meselesinin Yunanistan hükümetinin öncelikli konularından olduğunu kaydeden Çipras, “ Güney Kıbrıs her zaman aklımızda ve kalbimizdedir” dedi. Çipras, Kıbrıs konusunda sürdürülebilir çözümün Türk-Yunan ilişkileri ve bölgede istikrarı konusunda önem taşıdığını kaydederek, Türkiye’nin adanın Münhasır Ekonomik Bölgesini (MEB) ihlal ettiğini savundu. Uyum programı konusuna değinen Çipras, “Bu sadece Yunanistan’ın ya da sorunu değildir. Aynı zamanda Avrupa’nın da sorunudur. Avrupa’nın gelişmeye doğru hareket etmeye ihtiyacı var “dedi. Radikal değişiklikler yapılacağını kaydeden Çipras, Müslümanların kendi Müftülerini seçebileceklerini ifade etti.
Güney Kıbrıs Rum yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ise, adada elde edilen hidrokarbon gelirlerin tüm Kıbrıs halkının yararına kullanılacağını ifade ederek, “Kıbrıs adasını kuşatan enerji kaynakları en güçlü motivasyondur. Modern bir Avrupa ülkesi oluşturmak için, Rum kesiminin ve Türk kesiminin beklentileri için bir araya geleceğiz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.