SON DAKİKA
Hava Durumu

Libya'dan Türk vatandaşlarına gözdağı!

Libya'da darbe girişiminde bulunan emekli Tuğgeneral Halife Hafter'in yol açtığı tehdit ülkedeki yabancılara da ulaştı. Hafter'e bağlı birli

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2014 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2014 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Libya'dan Türk vatandaşlarına gözdağı!
Libya'da darbe girişiminde bulunan emekli Tuğgeneral Halife Hafter'in yol açtığı tehdit ülkedeki yabancılara da ulaştı. Hafter'e bağlı birlikler, Türk ve Katar vatandaşlarına ülkenin doğusundan ayrılmaları için süre verdi.

Hafter'e bağlı grupların sözcüsü Albay Muhammed el-Hicazi, özel Et-Tedamun ajansına yaptığı açıklamada, 'Doğudaki Emsa'ad Sınır Kapısı'ndan batıdaki Sirte şehrine kadar uzanan bölgede yaşayan Türk ve Katar vatandaşlarının 48 saat içinde bulundukları yeri terk etmesi gerekiyor' dedi. Bölgeden ayrılmaları için tanınan sürenin dolmasının ardından gözaltılara başlayacakları tehdidinde bulunan Hicazi, Katar ve Türkiye uyruklu kişilerin ülkede istihbarat faaliyetlerinde bulunduklarını iddia etti. Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarına Bingazi ve diğer doğu vilayetlerindeki bölgelere seyahat etmemelerini, orada bulunanların bölgeden ayrılmalarını tavsiye etmişti. Bingazi'deki Türkiye Başkonsolosluğu'nun faaliyetleri geçici olarak 14 Haziran'da askıya alınmıştı. Emekli Tuğgeneral Hafter, çeşitli suçlamalarda bulunduğu Bingazi'deki hükümet yanlısı gruplara karşı 'onur savaşı' başlattığını duyurmuş, ülkenin parlamentosu Milli Genel Kongre ve geçiş hükümeti, bu durumu 'darbe girişimi' olarak tanımlamıştı. Aralarında eski Başbakan Ali Zeydan'ın da bulunduğu çok sayıda siyasetçi ve üst düzey asker ise Hafter'i desteklediklerini açıklamıştı. Hafter'in sözcüsü Hicazi, 'kardeş' Mısır ordusundan Libya topraklarına 'yardım amaçlı' operasyon düzenlemesini beklediklerini söylemişti. Mısır'daki cunta yönetimine olan yakınlığı dikkat çeken Hafter'in Sisi'nin Kahire'de oynadığı rolü oynamak istediği öne sürülüyor.

Mısırlı 60 TIR sürücüsü kaçırıldı

Libya'nın doğusundaki Ecdebiye kentinde, 60 Mısırlı TIR sürücüsü, silahlı kişiler tarafından kaçırıldı. Mısır'ın batısında bulunan Nil Deltası Şoförler Derneği tarafından yapılan açıklamada, sürücülerin Tobruk- Ecdebiye kentleri arasında silahlı kişiler tarafından kaçırıldığı belirtildi. Silahlı kişilerin El-Mağrebi kabilesinden olduğu bildirilen açıklamada, ruhsatsız silah taşıdığı ve Mısır'a izinsiz giriş yaptığı için 25 yıllık hapis cezasına çarptırılan kabile üyesi Muhammed Selame Muhammed el-Mağrebi'nin serbest bırakılmasının talep edildiği aktarıldı. Geçen hafta aynı kabilenin üyeleri Libya'nın doğu kentlerinden Berka'da Mısır vatandaşı 80 şoförü rehin alınmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.