SON DAKİKA
Hava Durumu

Liderlerden Putin'e 'Saldırıları sonlandır'

Avrupalı liderlerin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün bir telekonferans görüşmesi yaparak, Suriye'de sivillere ve ılımlı muhalefete y

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Liderlerden Putin'e 'Saldırıları sonlandır'
Avrupalı liderlerin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün bir telekonferans görüşmesi yaparak, Suriye'de sivillere ve ılımlı muhalefete yönelik saldırılara son vermesi çağrısında bulunması bekleniyor.
 

 

İngiltere Başbakanı David Cameron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, gelecek hafta Cenevre'de yeniden başlaması beklenen Suriye barış görüşmeleri öncesi bugün Putin ile telekonferans görüşmesi yapması öngörülüyor. Görüşmede liderlerin Putin'e Esed rejimini desteklemeye son verme çağrısında bulunarak, Rusya'nın barış yönündeki çabaları baltalamamasını istemesi bekleniyor. Fransa'da dün yapılan İngiltere-Fransa zirvesinde konuşan İngiltere Başbakanı Cameron, "Suriye'deki iç savaşa son vermek ve Şam'da ülkeye istikrar getirebilecek bir hükümet görmek istiyoruz. Son ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, gelecek haftaki barış görüşmeleri için bir fırsat oluşturabilir. Ancak bu görüşmeler, Suriye rejimi ve destekçilerinin davranışlarında bir değişiklik olursa başarılı olabilir. Bu nedenle yarın ben, François ve Merkel, Putin'le konuşacağız" ifadelerini kullanmıştı. Cameron, Rusya'nın sivillere ve ılımlı muhalefete yönelik saldırılarına son vermesi gerektiğini belirterek, Esed yerine Suriye'yi bir araya getirecek yeni bir lidere ihtiyaç olduğunu da vurgulamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.