SON DAKİKA
Hava Durumu

Makedonya'da geçici hükümet kuruldu

Makedonya'da Başbakan Gruevski'nin istifasının ardından 24 Nisan'da yapılacak erken genel seçime kadar ülkeyi yönetecek geçici hükümet mecliste g

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2016 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2016 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Makedonya'da geçici hükümet kuruldu
Makedonya'da Başbakan Gruevski'nin istifasının ardından 24 Nisan'da yapılacak erken genel seçime kadar ülkeyi yönetecek geçici hükümet mecliste güvenoyu aldı.
 

 

Makedonya'da, iktidar ile muhalefet arasındaki anlaşma sonucu Başbakan Nikola Gruevski'nin geçen hafta istifa etmesinin ardından 24 Nisan'daki erken genel seçime kadar ülkeyi yönetecek geçici hükümet kuruldu. İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi'nden (VMRO-DPMNE) Emil Dimitriev'in başbakanlığında kurulan geçici hükümet, Makedonya Meclisi'nde güvenoyu aldı. Oylamada 72 milletvekili "evet" oyu kullanırken, 9 milletvekili ise çekimser kaldı. Oylamanın ardından geçici hükümetin üyeleri yemin etti. Yemin töreni sırasında muhalefetteki Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) milletvekilleri ise protesto etti. Başbakan Dimitriev, Makedonya Meclisi'ndeki konuşmasında, başbakanlık mevkisinin büyük sorumluluk taşıdığını ifade ederek, "Görevimiz adil, demokratik, özgür ve verimli bir seçimin düzenlenmesidir. Bunu da başaracağız" dedi. Öte yandan, geçici hükümetin belirlenmesinden önce eski Başbakan Nikola Gruevski'nin istifası da mecliste onaylandı. Mecliste konuşan SDSM Milletvekili Goran Sugarevski de Gruevski'nin seçimlere sahtecilik karıştırmak istediğini ileri sürerek, parti olarak 24 Nisan'daki erken genel seçime katılmayacaklarını söyledi. Bu arada, oturumda ayrıca mevcut meclisin feshedilmesi kararı da alındı. Oy çokluğuyla alınan karar gereği, meclis 24 Nisan'da yapılacak seçimden 60 gün önce resmen feshedilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.