SON DAKİKA
Hava Durumu

'Mali uçurum'da geri sayım

ABD'de ''mali uçurum''dan kaçınmak için tatil günü toplanan Senato ve liderleri çözüme varamadı. 

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2012 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2012 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD'de ''mali uçurum''dan kaçınmak için tatil günü toplanan Senato ve liderleri çözüme varamadı. 



ABD Başkanı Barack Obama, Kongre'nin iki kanadından liderlerle Cuma günü bir araya geldiği toplantı sonrasında, Senato liderlerinden Pazar'a kadar bir öneri ortaya koymaları, yoksa yıllık geliri 250 bin dolar ve altında olan orta kesim Amerikalıların vergi kesintilerinin devam etmesi ve işsizlik maaşlarının verilebilmesini içeren kendi önerisinin Kongre'de oylamaya sunulmasını istemişti.

Senato liderleri son iki gündür konu üzerinde çalışırken, ABD Senatosu da tatil günü toplandı. Ancak, tüm gün süren görüşmelerde ortak bir öneri ortaya koyulamadı.

-Vergi kesintisinden kimler yararlanacak tartışması-

Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasındaki uzlaşmazlıkların başında, Cumhuriyetçilerin yıllık geliri 250 bin doları geçenlere yönelik vergi kesintilerinin kaldırılmasına karşı çıkması geliyor. İkinci konu ise bütçe kesintileri ve bu kapsamda Demokratların özellikle Sosyal Güvenlik ve sağlık kurumlarına yönelik ''aşırı'' kesintilere karşı olması. İki kesimin ortak bakışa sahip olduğu konu ise orta kesim Amerikalıların vergilerinin artmaması.

-Senato sabaha yine toplanacak, karar için son gün-

Senato'da görüşmelerin tıkanması üzerine McConnell, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüştü. Biden ile Mcconnell'in verimli bir görüşme yaptığı belirtildi.
Senato Çoğunluk lideri Harry Reid de akşam saatlerinde Senato Genel Kurulu'nda konuşarak, görüşmelerin hala devam ettiğini açıkladı.
Ancak Reid, bu gece herhangi bir oylama olmayacağını ve Senato Genel Kurulu'nun sabah saatlerinde tekrar toplanacağını söyledi.
Amerikan medyasında yer alan haberlere göre ise, artık Amerikalıların da sabrı taşmaya başladı. Sosyal medyada da vatandaşların kızgınlıkları görülebiliyor.

-Piyasalarda umutlar tükeniyor-

ABD'de Senato liderlerinin ''mali uçurum'' konusunda son güne girilirken anlaşmaya varamamaları çözümü fiyatlayan piyasalarda ümitlerin tükenmesine neden oluyor.

Analistler, bugün ABD'de ''mali uçurum'' için son günün içine girilmesi ve hala Senato liderleri arasında anlaşmazlıkların devam etmesinin yurt dışı hisse senedi piyasaları başta olmak üzere tüm piyasaları olumsuz yönde etkileyeceğini belirterek, yurt içindeki pozitif ayrışmanın da zayıflayabileceğine dikkati çekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.