SON DAKİKA
Hava Durumu

Memur-Sen, Üsküp'te...

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ”Yetimler, insanlık ailesinin sorumlu bireyleri olmamız dolayısıyla bize verilmiş birer emanet

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2015 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2015 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Memur-Sen, Üsküp'te...
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ”Yetimler, insanlık ailesinin sorumlu bireyleri olmamız dolayısıyla bize verilmiş birer emanettir, onlar bizim çocuklarımızdır. Bazılarının annesi babası olmayabilir ama şu an burada 150 amcası, ağabeyi, kız kardeşleri ve ablaları var” dedi.
Eğitim-Bir-Sen 31. Başkanlar Kurulu Toplantısı için Makedonya’da bulunan Ali Yalçın ve genel başkan yardımcıları, Yunus Emre Enstitüsü Müdür Yardımcısı Fuat Korkmaz, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Şinasi Gündüz, Makedonya Eğitim Bakanı Abdülhakim Ademi, İyilik Başağı Derneği Başkanı Rufat Şerefi, Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı Kenan Hasip, Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Enver Hüseyin, Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil ile görüştü.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, genel başkan yardımcıları ve şube başkanları, Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi kapsamında, Üsküp’teki yetim çocuklarla yemekte bir araya geldi. Projeyi, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Eğitim-Bir-Sen ve İHH’nın birlikte yürüttüğünü hatırlatan Yalçın, Türkiye'deki çocukların harçlıklarından biriktirdikleri paralarla, kardeş olarak belirledikleri sınıflardaki yetimlere yardım ettiğini anlattı.
Çocuklara, Türkiye’deki kardeşlerinin selamını getirdiğini ifade eden Yalçın, “Türkiye’de öğrenciler karne aldı. Biz de buradaki gençlerimize, yetimlerimize eğitim yardımları ve çantalarını hediye etmek için buradayız. Yetimler, insanlık ailesinin sorumlu bireyleri olmamız dolayısıyla bize verilmiş birer emanettir, onlar bizim çocuklarımızdır. Bazılarının annesi babası olmayabilir ama şu an burada 150 amcası, ağabeyi, kız kardeşleri ve ablaları var” diye konuştu.
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in nerede ihtiyaç varsa oraya yardım elini uzatmaya çalıştığını, Arakan’da yetimhane ve külliye inşaatlarının devam ettiğini, Filistin’de de okul ve hastane inşaatı için girişimlerinin sürdüğünü söyleyen Yalçın, emek örgütlerinin işlevinin sadece üyelerinin temel hak ve özgürlüklerini artırmak olmadığını, toplumsal sorumluluk anlamında da öncülük etmeleri gerektiğini vurguladı.
İyilik Başağı Derneği Başkanı Rufat Şerefi de, yetimler için yapılan hizmetlerden dolayı Eğitim-Bir-Sen’e teşekkür etti.

MAKEDONYA EĞİTİM BAKANI ADEMİ’DEN İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI
Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanı Abdülhakim Ademi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Türkiye’nin en büyük sendikasının Eğitim-Bir-Sen, konfederasyonun Memur-Sen olduğunu ifade eden Yalçın, yaptıkları sendikal çalışmalar ve kazanımlar hakkında bilgi verdi. Yalçın, Makedonya’nın Türkiye için önemine işaret ederek, güçlü bir Makedonya’nın Türkiye'nin arzusu olduğunu söyledi. Eğitim-Bir-Sen’in 23 yılı geride bıraktığını dile getiren Yalçın, Eğitim Bakanı Ademi’ye, Kurucu Genel Başkanları Mehmet Akif İnan’ın kitap setini hediye etti. Görüşmede, Ademi, sendikaların toplumsal hayatta ve özellikle eğitim alanında önemli politikalar ürettiklerini belirterek, Eğitim-Bir-Sen’in Makedonya'daki yerel sendikalarla iş birliği yapmasını istedi.

KÜLTÜREL ETKİLEŞİM İÇİN ULUSLARARASI ÜNİVERSİTELER ÖNEMLİ
Genel Başkan Ali Yalçın, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şinasi Gündüz’ü ziyaret etti.
Prof. Dr. Şinasi Gündüz, üniversitelerinin Makedonya’da kâr amacı gütmeyen tek yükseköğretim kurumu olduğuna dikkati çekerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu uluslararası projeye büyük katkılarda bulunduğunu belirtti. Üniversitenin kampüs binasının inşaatlarının devam ettiğini kaydeden Gündüz, üniversitenin herhangi bir cemaate, özel şirkete veya camiaya bağlı olmadığını, cemaatler üstü bir kurum olduğunu dile getirdi.
Ali Yalçın da, üniversitenin daha büyük bir kampüse kavuşacak olmasının önemli olduğunu belirterek, çalışmalarının daha verimli şekilde devam etmesi temennisinde bulundu.
Kültürel etkileşim için üniversitenin büyük bir işlev gördüğünü anlatan Yalçın, "Türkiye’nin 2023, 2071 vizyonları içerisinde üniversitelerin, TİKA’nın, Yunus Emre Enstitüsü’nün yanında Türkiye’deki emek örgütlerinin de, sivil toplumun da bu anlamda coğrafyalara açılıp kardeşlik iklimini artırarak katkı sunması gerekiyor. Memur-Sen ailesi olarak ziyaretlerimizde mümkün mertebe emek örgütleriyle de iletişim içine geçeceğiz” şeklinde konuştu.

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜNE ZİYARET
Ali Yalçın, Yunus Emre Enstitüsünü de ziyaret etti. Enstitü Müdür Yardımcısı Fuat Korkmaz, Makedonya’nın Türk öğrenciler tarafından tercih edildiğini, 2008’de 45 olduğunu şu an bu sayının yaklaşık 3 bin 500’e ulaştığını bildirdi.
Yalçın da enstitünün çalışmalarından duydukları memnuniyeti aktardı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.