SON DAKİKA
Hava Durumu

Merkel'den idlib çağrısı  

Almanya’nın RTL/n-tv televizyonuyla röportaj yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'nin İdlib ilindeki gelişmelere ve rejimin olası

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2018 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2018 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Merkel'den idlib çağrısı  
Almanya’nın RTL/n-tv televizyonuyla röportaj yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'nin İdlib ilindeki gelişmelere ve rejimin olası bir taarruzuna değindi.
İdlib'de insani bir felaketin yaşanmasından kaçınılması çağrısında bulunan Almanya Başbakanı, esas olanın aşırılarla mücadele olduğunu ancak sivillerin de korunması gerektiğini dile getirdi. Angela Merkel olası operasyon ve halkın korunması hususunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştüğünü sözlerine ekledi. Alman Haber Ajansı’nın bir bölümünü yayınladığı röportajda Türk ekonomisinin sağlıklı gelişmesinin Almanya'nın stratejik çıkarına olduğunu vurgulayan Merkel, "Türkiye'nin zayıflamasına yol açacak bir harekette bulunursak kendi çıkarlarımıza uygun hareket etmiş olmayız.'' dedi. Türk-Alman ilişkileri için ''Her zaman siyah ya da beyaz düşünemeyiz. Gerçek bu.'' yorumunu yapan Merkel, Almanya'da 3 milyon Türk'ün yaşadığını ve bu nedenle iki ülkenin özel bir bağ ile birbirine bağlı olduğunu kaydetti. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.