SON DAKİKA
Hava Durumu

Mescid-i Aksa'da tansiyon yükseliyor

Digital Camera

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mescid-i Aksa'da tansiyon yükseliyor
Bir grup Yahudi yerleşimci İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi. Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanı Arabiyat,"İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik tacizlere devam etmesi bölgede din savaşlarının çıkmasına yol açabilir"dedi.







 Kudüs'te bir grup Yahudi yerleşimcinin İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiği bildirildi.Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi Basın Sorumlusu Firas ed-Debs, 36 kişilik bir grubun Megaribe kapısından  İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiğini belirtti.
 ÜRDÜN'DEN İSRAİL'E MESCİD-İ AKSA UYARISI
Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanı Vail Arabiyat, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik tacizlere devam etmesinin bölgede "din savaşlarının" çıkmasına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Bakanlık tarafından yayınlanan açıklamada Arabiyat, Yahudi yerleşimcilerin ihlallerine tamamen karşı olduklarını belirterek, dün 400'den fazla Yahudi yerleşimcinin İsrail askerlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya girdiğini ve Aksa'da daha önce görülmemiş şekilde yoğun güvenlik önlemleri bulunduğunu ifade etti.

İsrail'in uyguladığı bu haksız saldırıları kınayan Arabiyat, Yahudi yerleşimcilerin dini ritüellerde bulunması, İsrail polisinin Aksa'daki cemaatten ve gençlerden bazılarını gözaltına alması ve darbetmesi, Müslümanların duygularına apaçık bir meydan okuma sayıldığını ve uluslararası kanunlara aykırı olduğunu kaydetti.

Mescid-i Aksa muhafızları ve İslami Vakıflar İdaresi çalışanlar, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'nın kapısını ve avlusunu koruyan "Murabıt" olarak tanımlanan Filistinliler ve cemaatin söz konusu saldırıları püskürttüğünü kaydeden Arabiyat, "Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler'i (BM)  son zamanlarda çok fazla tekrarlanan saldırılarını durdurması için işgalci İsrail yönetimine baskı yapmaları" çağrısında bulundu.

İsrail yönetimi 2003'ten itibaren Yahudi yerleşimcileri, polis korumasında Aksa'nın avlusuna alıyor ve zaman zaman Müslümanlar'ın girişlerine yaş sınırlaması getiriyor. Birçok radikal İsrailli örgüt ve siyasetçi, üzerinde daha önce iki kez yıkılan bir Yahudi tapınağının bulunduğuna inandıkları Harem-i Şerif'in kendileri için de ibadete açılması çağrısında bulunuyor.

Son olarak yüzlerce Yahudi yerleşimci, dün Süleyman Mabedi'nin yıkılışının anıldığı "Tişa BeAv" adı verilen matem günü dolayısıyla İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.