SON DAKİKA
Hava Durumu

Mısır ordusu 32 silahlı muhalifi öldürdü

Mısır'da hükümete karşı savaşan ve "Tekfir" cemaati olarak bilinen terör grubundan 32 teröristin öldürüldüğü, çok sayıda teröristi

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2018 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2018 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mısır ordusu 32 silahlı muhalifi öldürdü
Mısır'da hükümete karşı savaşan ve "Tekfir" cemaati olarak bilinen terör grubundan 32 teröristin öldürüldüğü, çok sayıda teröristin de tutukladığı açıklandı. 
Mısır televizyonunda yer alan haberde, Mısır güvenlik güçlerinin silahlı terörist gruba ait 272 mevziyi düzenlediği saldırı ile imha ettiği belirtildi. Güvenlik güçlerinin teröristlere ait mevzilerde patlayıcı madde, bomba, silahlar ve askeri üniformalar, kameralar ve örgüt tanıtımını yapan kitaplar ele geçirdiği ifade edildi. Haberde, harekatı düzenleyen asker ve polis gücünün Sina Yarımadası'nda 84 kişiyi gözaltına aldığı, 21 hedefi ve silah taşıyan iki aracı imha ettiği kaydedildi. Polis ve askeri güçlerin 15 bombayı ve 28 çiftliği de imha ettiği belirtildi.

Mısır ordusunun Sina Yarımadası'nda konuşlanmış militanlara karşı gecen Şubat ayından beri operasyon düzenlediğine işaret edildi. Askeri kaynaklardan aktarılan bilgiye göre Şubat ayından beri devam eden operasyonlarda 328 militanın öldürüldüğü, 37 asker ve polisin de hayatını kaybettiği belirtildi. Sina Yarımadası'nda eski Mısır Devlet Başkanı Mursi’ye karşı askeri darbenin yapıldığı 2013 yılından beri ayaklanmalar ve olayların sürdüğüne dikkat çekildi. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.