SON DAKİKA
Hava Durumu

Mülteci çocukların bayram sevinci

Arakanlı mülteci çocukların tüm zorluklara rağmen bayram sevinci objektiflere yansıdı. Bangladeş'in Cox's Bazar kentindeki mülteci kampın

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2018 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2018 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mülteci çocukların bayram sevinci
Arakanlı mülteci çocukların tüm zorluklara rağmen bayram sevinci objektiflere yansıdı. Bangladeş'in Cox's Bazar kentindeki mülteci kampında Arakanlı çocuklar tüm zor şartlara rağmen Kurban Bayramı'nı neşeyle karşıladı.  
Bangladeş'in Cox's Bazar kentinde bulunan mülteci kamplarında yaşayan Arakanlı çocuklar, içinde bulundukları tüm olumsuz şartlara rağmen Kurban Bayramı'nda gönüllerince eğlendi. İmkanlar el verdiğince oluşturulan tahta oyuncaklar, seyyar dondurmacılar ve yardım gönüllülerinin hediyeleri ile Arakanlı mülteci çocuklar mutlu bir bayram geçirdi.



Tahtadan yapılan ve elle çevrilen dönme dolaba binmek için heyecan içinde bekleyen çocukların bir an önce oyuncağa binmek için sabırsızlandığı objektiflere yansıdı. Aynı kampta yaşayan genç kızlar, bayramı geleneksel kıyafetleri, ellerine yaktıkları kınalar ve geleneksel makyajlarıyla karşıladı. Arakanlı kadınlar ise sarı renkli macunla yüzyıllardır yapılan geleneksel "thanaka" makyajını ile bayramı karşıladı. Hammaddesi Myanmar'ın kurak bölgelerinde yetişen thanaka ağaçlarından elde edilen macunla yapılan makyaj, güneş ışınlarına karşı cildi koruma özelliği de taşıyor. (Haber Merkezi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.