SON DAKİKA
Hava Durumu

Müslüman Kardeşler'den yardım çağrısı

Müslüman Kardeşler teşkilatı, Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki sahra hastanesindeki yüzlerce ağır yaralı için yardım çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2013 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2013 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Müslüman Kardeşler'den yardım çağrısı
Müslüman Kardeşler teşkilatı, Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki sahra hastanesindeki yüzlerce ağır yaralı için yardım çağrısında bulundu.

Sahra hastanesi doktorları, hastaneye getirilen yaralılardan en az 300'ünün kurşunla vurulmuş olduğunu ve ölümle pençeleştiklerini söylediler.

Hastanenin bu kadar yüksek sayıda yaralıya hizmet verme kapasitesine sahip bulunmadığının altını çizen doktorlar, yüzlerce kişinin canını kurtarmak için herkesten yardım beklediğini vurguladılar.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Sözcüsü Muhammed el-Biltaci, Anadolu Ajansı aracılığıyla dünyaya yardım çağrısında bulundu.

Biltaci, "Herkesten ve her yerden yardım bekliyoruz. Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı'ndan doğrudan başlarına isabet eden gerçek mermiyle yaralanan yüzlerce kişinin hayatının kurtarılması için harekete geçmesini bekliyoruz" dedi.

Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki sahra hastanesi basın sözcüsü Yusuf Tal'at, "Sabah namazından sonraki 3 saatte ölü sayısı korkunç bir şekilde arttı. Şu an 75 ölü var, ancak en az 100 kişinin de durumu ağır" diye konuştu.

Rabiatul Adeviye'de yaşanan durumu "insanlığa karşı işlenen bir suç" olarak nitelendiren Tal'at, "Canilerin" hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.