SON DAKİKA
Hava Durumu

Musul'a hava saldırısı

Resmi devlet kanalı Irakiye Televizyonu, Irak Hava Kuvvetleri'nin Musul’un batısında IŞİD mensuplarının konuşlandığı bir bölgeyi bombalad

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2014 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2014 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Musul'a hava saldırısı
Resmi devlet kanalı Irakiye Televizyonu, Irak Hava Kuvvetleri'nin Musul’un batısında IŞİD mensuplarının konuşlandığı bir bölgeyi bombaladığını duyurdu.

Al Jazeera muhabiri Abdülazim Muhammed ise, Musul’un IŞİD’in eline geçişinden bu yana ilk kez hava saldırısına maruz kaldığını belirtirken, “Ancak saldırının kim tarafından gerçekleştirildiğini söylemek gerçekten çok zor” ifadelerini kullandı.

Abdülazim Muhammed, saldırının İran’a ait bir insansız hava aracı da olabileceğini de aktardı.

Al Jazeera’ye konuşan Musul’dan bir kaynak, saldırının Suriye uçakları tarafından da gerçekleştirilmiş olabileceğini öne sürdü.

Tikrit'te yoğun çatışma

Ülkede çatışmaların en şiddetli yaşandığı bölgelerin başında ise Saddam Hüseyin’in memleketi Tikrit.

Irakiye televizyonu ordunun, bir süredir IŞİD’in elinde olan Tikrit kentinde kontrolü tamamen ele geçirdiğini iddia etti.

Bu arada Anadolu Ajansı’na göre emniyet kaynakları, Anbar vilayetine bağlı Felluce kentinde ordu ile IŞİD militanları arasında meydana gelen çatışmalarda 7 IŞİD mensubunun öldüğünü aktardı.

Havadan desteklenen ordu birlikleri, Felluce'nin doğusundaki köylerde IŞİD ile çatışmaya girdi. Çatışmada 7 IŞİD mensubu öldürülürken, örgüte ait 3 araç da ateşe verildi.

Ülkede uzun süredir devam eden kaos, Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) 10 Haziran Salı günü ülkenin ikinci büyük kenti Musul’u ele geçirmesi ve diğer bölgelere ilerlemesi sonrasında daha da şiddetlendi.

IŞİD’in bölgeye düzenlediği saldırının ardından Irak ordusunun askerleri bölgeden çekilmişti.

Kaynak:Al Jazeera
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.