SON DAKİKA
Hava Durumu

Musul'da şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Musul’u geri almak isteyen Irak Ordusu güçlerinin hava saldırısının ardından çekilen ordu birlikleri ve Peşmerge güçlerinin Musul’a ulaş

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2014 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2014 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Musul'da şiddetli çatışmalar yaşanıyor
Musul’u geri almak isteyen Irak Ordusu güçlerinin hava saldırısının ardından çekilen ordu birlikleri ve Peşmerge güçlerinin Musul’a ulaştığı ve IŞİD milisleri ile şiddetli çatışmaların başladığı ileri sürüldü.

Irak Ordusu ve Peşmerge güçlerinin hava saldırısının ardından karadan da Musul kentine ulaştığı ve karadan IŞİD militanlarını vurmaya başladığı ileri sürüldü. Son birkaç gün içerisinde Musul’un Tanak Mahallesi'nde bölgesinde çekildiği ileri sürülen görüntülerde, çatışma sesleri duyulurken, vurulan hedeflerdeki alev ve dumanlar dikkat çekiyor. Görüntülerde, tahrip edilen araçlar, araçlarının içerisinde öldürülen aralarında çocukların bulunduğu cesetler görülüyor. Görüntüler de, Ordu birlikleri bir yandan milislerle çatışırken diğer yandan cesetleri toplamaya çalıştığı görülüyor. Bir asker yanan bir alanın önünde kucağına aldığı iki çocukla görüntülere yansıyor. Amatör kamera ile çekilen görüntülerin son bölümünün ters gözükmesinin sebebinin videoyu çeken kişinin vurularak yaralanmasından kaynaklandığı tahmin ediliyor.
Öte yandan yerel kaynaklar, çatışmaların saatlerce sürdüğünü ve IŞİD militanlarının bölgeden geri çekildiğini belirtti. Ayrıca, çatışmalar öncesinde IŞİD tarafından bölgedeki yüzlerce sivilin öldürülerek katliam yapıldığı iddia edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.