SON DAKİKA
Hava Durumu

Müzakerelerde Türkiye'yi istemedi

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Burucerdi, 5+1 ülkeleriyle nükleer müzakerede, Türkiye ve Suudi Arabistan'

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2013 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2013 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Burucerdi, 5+1 ülkeleriyle nükleer müzakerede, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın yer almasının sorunun çözümüne yardımcı olacağını sanmadığını söyledi.


 
 

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) verdiği demeçte, 5 + 1 ülkeleriyle 26 Şubat'ta Kazakistan'da yapılacak nükleer konulu müzakerelere Türkiye ve Suudi Arabistan'ın da katılma önerisini değerlendirdi.

Türkiye ve Suudi Arabistan'ın, BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi olmadıklarını belirten Burucerdi, istisna olarak Almanya'nın bu grupta yer almasının ise bu ülkenin AB'deki konumundan kaynaklandığını ifade etti.

İran ile müzakereye ilgi duyulabileceğini belirten Burucerdi, bunun için geçerli bir gerekçe olmadığı görüşünü dile getirdi.

Burucerdi, "Türkiye ve Suudi Arabistan'ın, müzakerelerde yer almasının sorunun çözümüne yardımcı olacağını sanmıyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.