SON DAKİKA
Hava Durumu

Nekkaz'dan İslam düşmanlarına yine ters köşe

Cezayir asıllı Fransız iş adamı Raşid Nekkaz, Avusturya'nın başkenti Viyana’da, burka yasağı nedeniyle kesilen 10 cezayı ödedi ve bundan b

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2018 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2018 21:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nekkaz'dan İslam düşmanlarına yine ters köşe
Cezayir asıllı Fransız iş adamı Raşid Nekkaz, Avusturya'nın başkenti Viyana’da, burka yasağı nedeniyle kesilen 10 cezayı ödedi ve bundan böyle de kesilecek cezaları kendisinin ödeyeceğini söyledi. Nekkaz, daha evvel de sözde Ermeni soykırımını inkar edenlerin ve Fransa sahillerinde haşema giyen kadınların cezalarını ödemişti.

 

 

Fransa’da Cannes ve Nice sahillerinde ‘burkini’ olarak da bilinen haşema modeliyle denize giren Müslüman kadınlara kesilen cezayı ödeyerek ilk kez kamuoyunda gündeme gelen Cezayir asıllı Fransız iş adamı Raşid Nekkaz, Avusturya’da da burka için kesilen cezaları ödedi. Fransa'dan Avusturya'ya giden Nekkaz, Başbakanlık binası önünde yaptığı açıklamada, burka yasağının başlamasının ardından ülkede kendisi ile farklı kişilere kesilen 10 cezanın makbuzlarını ve paraları gazetecilere gösterdi.

“ZAMANIM VAR, BAŞBAKAN’A HERGÜN YAZACAĞIM”

İş adamı Nekkaz, bu cezaların hepsini kendisinin ödeyeceğini belirterek, yasakla ilgili Başbakan Sebastian Kurz ile görüşmek istediğini ifade etti. Kurz ile görüşmesine müsaade edilmeyen Nekkaz, “Başbakana mektup yazacağım, kendisiyle ülkede yaşayan Müslümanların durumu hakkında görüşmek istediğimi ileteceğim ve bunu her ay düzenli olarak yapacağım, benim zamanım var.” şeklinde konuştu. Nekkaz, Kurz’un kendisi ile konuşacağına inancını vurgulayarak, Avrupa’da farklılıklar nedeniyle ortaya çıkan sorunların yalnız diyalogla çözülebileceğini, aksi takdirde bu durumun Avrupa'nın geleceği açısından büyük bir sorun teşkil edeceğini kaydetti. Nekkaz, açıklamanın ardından bankaya giderek cezaları ödedi.

BURKA GİYENE 50 AVRO CEZA

Avusturya'da geçen yılın ekim ayında başta Müslümanlar olmak üzere toplumun farklı kesimlerinin tepkisine neden olan kamuya açık yerlerde yüzün tanınmayacak şekilde örtülmesini yasaklayan düzenleme, merkez sağ Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ve Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) koalisyonu tarafından uyum paketi kapsamında yürürlüğe girmişti. Avusturya'da, burka yasağına uymayanlara 50 avro ceza kesiliyor.

BAŞBAKAN’IN POSTERİNDEN PEÇE YAPMIŞTI

Nekkaz, düzenleme yürürlüğe girdikten sonra protesto amacıyla yüzünü maske ile kapatarak ülkeye girmiş, bu nedenle de kendisine burka yasağını da içeren uyum yasasına muhalefetten 50 avro para cezası kesilmişti. Nekkaz, daha önce de Avusturya’da burka yasağı kapsamında verilecek cezaların hepsini kendisinin ödeyeceğini açıklamıştı.

“BURKİNİYLE DENİZE GİRMEK HAKTIR”

2010 yılından bu yana aktif bir şekilde burka taşıyan kadınların yanında yer alan Cezayirli Nekkaz, kapalı kadınların dışlanmasına karşılık olarak bir vakıf kurdu. "Touche pas a ma constituion" (Anayasama dokunma) adındaki vakıfta aktif bir şekilde kapalı kadınların hakları aranıyor. Nekkaz, vakıf çalışması kapsamında Fransa, Belçika, Hollanda ve İsviçre'deki kadınlara destek veriyor. Cezayirli iş adamı verdiği bir röportajda 2015 yılından bu yana toplam 220 bin euro ceza ödediğini vurguladı. Almanya'da son günlerde parlamentoda burkini yasağının getirilmesi tartışması üzerine Nekkaz "Avrupa'ya asıl demokrasinin ne olduğunu anlatmak benim görevimdir" diye konuştu.

SOYKIRIM YASASINDA TÜRKİYE TARAFINDA DURDU

Fransa meclisinden geçen “Ermeni soykırımını inkar” yasasına da tepki gösteren Nekkaz, “Bu yasa İslam’ı hedef alıyor. Cezaları ödemek için 1 milyon euro ayırdım” demişti. Cezayir asıllı Fransız işadamı Raşid Nekkaz, Fransa’daki “soykırımı inkar yasası”nın yürürlüğe girmesi halinde hüküm giyecek kişilerin cezalarının ödenmesi için 1 milyon euroluk fon oluşturmuştu. Yazdığı bir milyon euroluk çekle Fransız Ulusal Meclisi’nin önünde poz veren Nekkaz, Türkiye’nin Müslüman bir ülke olduğu için cezalandırıldığını, bu yüzden söz konusu yasanın hedefinin de İslam olduğunu ifade etti. Nekkaz, daha önce de Avrupa’da peçe giydiği için mahkum olan Müslüman kadınların cezalarını ödemeyi teklif etmişti.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.