SON DAKİKA
Hava Durumu

Netanyahu zaferini ilan etti

İsrail'de seçim sandıklarının yüzde 90'ı açılırken, Başbakan Netanyahu parti genel merkezinde yaptığı açıklamada zaferini ilan etti

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2013 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2013 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İsrail'de seçim sandıklarının yüzde 90'ı açılırken, Başbakan Netanyahu parti genel merkezinde yaptığı açıklamada zaferini ilan etti.



 

Yapılan sayım işlemlerinde sona yaklaşılırken şuana kadar sayım ve tasnifi yapılan oylara göre 11 parti meclise girebiliyor. Netanyahu’nun sağcı bloku mecliste 42 sandalyeden 31'e geriledi.

Seçmenin tercihlerinde ulusal güvenlik kaygısı etkili olduğu gözlenirken, seçimlerde sürprizi ise  kilit partisi konumuna yükselen ve laik merkez solu temsil eden Yeş Atid partisi oldu. Yeş Atid kamuoyu yoklamalarında en fazla 11 sandalye çıkaracağı belirtiliyordu. Bu durum kararsız yüzde 15'lik dilimdeki seçmenin son hafta oylarını Lapid'e kaydırdığını ortaya koydu.

İsrail Meclisi Kneset'te girecek partiler ve aldıkları sandalye durumu son duruma göre şöyle sıralandı: Netanyahu’nun Likud-Beitenu 31, Merkez sol parti Yeş Atid 19, İşçi Partisi 15, Şas 12, Yahudi Evi Habayit Yehudi 11, Birleşik Tevrat Yahudiliği 7, Hareket (Hattuna) 6, Sosyalist Meretz 6, Birleşik Arap listesi-Tal’al 4,ve Balad 3. Kadima ise halen yüzde 2'lik seçim eşiği barajını aşamadı.

İsrail halkı beni istiyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ilk seçim sonuçlarının ardından  partisi Likud'un Tel Aviv'deki genel merkezine ortağı Avigdor Liberman ve parti kurmaylarıyla geldi.

Netanyahu, ''İsrail halkı başbakanlığa devam etmemi istiyor'' ifadesini kullandı.

İlk işimiz İran

Başbakan Netanyahu, geniş yelpazeli bir hükümet kurmaktan yana olduğunu kaydetti. Netanyahu, İran ile ilgili olarak ise ''İlk işimiz İran'ın nükleer silah edinmesine engel olmak'' diye konuştu.

Bir grup partili, salonda eski koalisyon ortağı Şas partisi için ''Şas'la koalisyona hayır'' sloganı attı.

Netanyahu'nun bu slogana sessiz kalması, eski ortağı Şas'ın yine kurulacak yeni hükümet denkleminden uzak olmadığı şeklinde yorumlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.