SON DAKİKA
Hava Durumu

Netanyahu'dan Kudüs açıklaması

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararının ardınd

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Netanyahu'dan Kudüs açıklaması
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararının ardından bugün Brüksel'de önemli açıklamalarda bulundu. Netanyahu, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin çoğunun Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını beklediğini ifade etti.
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Trump'ın Kudüs kararıyla ilgili memnuniyet duyduklarını dile getirirken, bu kararın bölgedeki barış ortamına zarar vermeyeceğini öne sürdü. Netanyahu, 'Trump'ın bu kararı gerçekliği tanımaktır' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki yaptığı açıklamada "1947'den itibaren zaten Filistin hep işgale uğramıştır. İsrail bir işgalci devlettir, İsrail bir terör devletidir" demişti. İsrail'in 14 yaşında bir çocuğu gözleri bağlı şekilde gözaltına almasına tepki gösteren Erdoğan, "14 yaşındaki çocuğu 20'ye yakın İsrailli alçak terörist ne hale getirmişler. Bu ne vicdansızlıktır, bu ne kahpeliktir. Müslüman sıfatı taşıyıp da hala zalimlerin yanında yer alanların olması bizi çok üzüyor. Biz doğrunun, iyinin rızasına uygun olanın peşinde koşacağız" diye konuşmuştu.

Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak "Kendi ülkesinde Kürt köylerini bombalayan, gazetecileri hapse atan, İran'ın uluslararası yaptırımların etrafından dolaşmasına yardım eden, Gazze dahil masum insanları öldüren teröristlere destek veren bir liderden ahlak dersi almaya alışık değilim" demişti (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.