SON DAKİKA
Hava Durumu

Netanyahu:'Ortadoğu'nun dağılması durdurulmalı'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İngiliz mevkidaşı David Cemaron ile gerçekleştirdiği görüşmede IŞİD tehdidi altındaki Ortadoğu’nun da

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2015 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2015 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Netanyahu:'Ortadoğu'nun dağılması durdurulmalı'
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İngiliz mevkidaşı David Cemaron ile gerçekleştirdiği görüşmede IŞİD tehdidi altındaki Ortadoğu’nun dağılmasının durdurulması gerektiğini kaydetti.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Londra’ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında İngiliz mevkidaşı David Cemaron ile bir araya geldi. Netanyahu konuşmasına, IŞİD tehdidi altındaki Ortadoğu’nun dağılmasının durdurulması gerektiğini kaydederek başladı. Netanyahu, Ortadoğu’nun IŞİD militanları ve İran öncülüğündeki Şii gruplar arasında parçalandığını kaydederek, “Ortadoğu ve Afrika’da IŞİD militanlarını etkisiz hale getirmek için pratikte de iş birliği yapabileceğimize inanıyorum” dedi. İsrail Başbakanı, herhangi bir şart olmadan Filistinlilerle müzakereleri sürdürmeye hazır olduğunu da kaydetti.Netanyahu’nun ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirten David Cameron ise, iki ülke arasında yakın ilişkinin ve gelişen ekonomik ve ticari bağların olduğunu kaydederek, İngiltere’nin, İsrail’in varlığını sürdürmesi için haklarını ve kendisini savunması konusunda sadık olacağını kaydetti. İngiliz Başbakan, büyük öneme sahip küresel tehdit olan IŞİD konusunda da görüşmek istediğini bildirdi.Görüntülerin alınmasının ardından basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmede, Suriye ve İran’ın durumunun yanı sıra özellikle de Netanyahu’nun kesin olarak karşı çıktığı nükleer anlaşma da ele alındı. Filistin yanlısı bir grup ise Netanyahu’nun ziyaretini protesto etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.