SON DAKİKA
Hava Durumu

New York'ta müslüman günü yürüyüşü

Müslüman Günü Yürüyüşü, ABD’deki çeşitli Müslüman grupların katılımıyla New York’ta bulunan ünlü Madison Caddesi’nde yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2015 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2015 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
New York'ta müslüman günü yürüyüşü
Müslüman Günü Yürüyüşü, ABD’deki çeşitli Müslüman grupların katılımıyla New York’ta bulunan ünlü Madison Caddesi’nde yapıldı.
New York’ta bu yıl 30’uncusu düzenlenen Müslüman Günü Yürüyüşü trafiğe kapatılan Madison Caddesi’nde kılınan öğle namazının ardından başladı. Etkinlik, New York ve çevre eyaletlerden gelen Müslüman toplulukların katılımıyla yapıldı. Yürüyüşte New York Police Department’ta görev yapan Müslüman polisler de yerlerini aldı. ABD’de yaşayan Müslüman ülke vatandaşlarının yürüyüş sırasında kendi bayraklarını taşımasının yanı sıra ellerinde Türk bayrağı taşıyan Türk vatandaşlar dikkat çekti.
Namazı kıldıran Cntral Jersey İslam Toplumu lideri İmam Hamad Ahmad Chebli yaptığı açıklamada tüm dünyada yaşayan Müslümanlar için barış için dua ettiklerini ama özellikle Mescid - i Aksa’da yaşananlar için ve orada yaşayanlar için dua ettiklerini söyledi. “Allah onların yanında olsun” diyen İmam Chebli, o bölgede yaşayan özellikle Kudüs’te yaşayan insanların barış içinde ve huzur içinde yaşamalarını ümit ettiklerini kaydetti. Kalabalık daha sonrasında tekbir getirerek yürüyüşlerine devam etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.