SON DAKİKA
Hava Durumu

Nizami'nin idam edilmesine tepkiler

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Bangladeş'te hükümet taraf

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nizami'nin idam edilmesine tepkiler
Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Bangladeş'te hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde yargılanan muhalefetteki Cemaat-i İslami partisinin lideri Matiur Rahman Nizami'nin idam edilmesini kınadı.





Karadaği yaptığı yazılı açıklamada, Nizami'nin idam edilmesini kınayarak, idam kararını "haksız ve siyasi" olarak nitelendirdi.

Bangladeş hükümetinin infazın durdurulması yönündeki çağrıları görmezden geldiğini belirten Karadaği, uluslararası toplumu da özellikle İslam ve Müslümanlar hakkındaki davalarda sessiz kalmakla eleştirdi.

Hükümetin kurduğu mahkemede yargılandı

Bangladeş'teki mevcut hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde yargılanan Cemaat-i İslami lideri Nizami dün akşam idam edilmişti.

Yüksek Mahkeme, 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında bazı olaylardan sorumlu tutulan Nizami hakkındaki idam kararının gözden geçirilmesi talebini geçen hafta reddetmişti.

Bağımsızlık savaşı sırasında Pakistan ordusuyla iş birliği yapmak ve sivillere yönelik eylemlerin de aralarında bulunduğu 16 suçlamayla yargılanan Nizami, hükümetin kurduğu savaş suçları mahkemesi tarafından 2014 yılı sonlarında ölüme mahkum edilmiş, Yüksek Mahkeme de geçen ocak ayında kararı onamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.