SON DAKİKA
Hava Durumu

O ülke Instagram'ı resmen yasaklıyor

Bir süreden beri Facebook ve Twitter'a girişlerin tamamı ile yasaklandığı İran'da yeni dönemde Instagram'a

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2018 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2018 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
O ülke Instagram'ı resmen yasaklıyor
Bir süreden beri Facebook ve Twitter'a girişlerin tamamı ile yasaklandığı İran'da yeni dönemde Instagram'a olan girişler de engellenecek.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İran Başsavcı yardımcısı Muhammed Musaddık, yasağın ne zaman başlayacağına dair herhangi bir bilgi vermedi. Buna karşın Musaddık, karara gerekçe olarak 'ülkedeki bazı sanatçıların Instagram üzerinden ihtiyaç sahibi kişiler için yardım toplamasının suistimallere yol açmasını' gösterdi.Her ne kadar Musaddık bu açıklamayı yapsa da karara gerekçe olarak doların yükselmesi sonrası tepki gösteren esnafın, propaganda ve tepkilerini sosyal medya aracılığı ile yayabilmesi gösteriliyor.

İran, geçtiğimiz aylarda nüfusun %55'inin kullandığı Telegram'ın lisansını iptal etmişti. Meşhed'de başlayarak diğer kentlere de sıçrayan protestoların iletişim ayağının yürütüldüğü iddiasıyla yasaklanan Telegram'dan sonra Facebook ve Twitter'ı da yasaklayan İran'ın son hedefi Instagram gibi görünüyor. Bu yasağın ne zaman devreye gireceği ise şimdiden merak konusu. (webtekno)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.