SON DAKİKA
Hava Durumu

O ülkede çocuklara cami yasak!

Tacikistan İslami Uyanış Partisi, 18 yaşın altındaki çocukların camiye gidebilmesi, işyerlerinde ve tarlalarda namaz kılma yasağının kaldı

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2014 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2014 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
O ülkede çocuklara cami yasak!
Tacikistan İslami Uyanış Partisi, 18 yaşın altındaki çocukların camiye gidebilmesi, işyerlerinde ve tarlalarda namaz kılma yasağının kaldırılması için kanun teklifi sundu.

Tacikistan İslami Uyanış Partisi (TİUP) “Vicdan Özgürlüğü ve Dini Dernekler Kanunu” ile “Çocukların yetiştirilmesindeanne-babanın sorumluluğu” kanunlarında değişikler yapılması için ülke meclisine bir teklif verdi. Teklifte 18 yaşın altındaki çocukların camiye gidebilmesini, işyerlerinde ve tarlalarda namaz kılma yasağının kaldırılmasını öngörüyor.

TİUP Başkan yardımcısı ve milletvekili Said Ömer Hüseyni yasa değişikliği teklifi meclise sunduğu gerekçeleri Ozodi radyosuna anlatırken “Bu gerekçeleri okuyanlar memleketimizde dini eğitim ve İslami teşkilatlara üyeliğin zararlı değil yararlı olduğunu göreceklerdir. Eğer çocukların camiye gitmesinin okuldaki başarısını olumsuz etkilediği düşünülüyorsa, biz çocuklarımızın okuldan arta kalan zamanlarda camiye gitmelerini öneriyoruz. Çünkü çocuklaraokuldışındaki zamanlarda camiye gitmelerini yasaklamak onların haklarının ihlali manasına gelir” ifadelerini kullandı.

TİUPyöneticisiHüseyni, işyerlerinde namaz kılmak içinözelyerler hazırlanmasını da teklif etti ve işyerlerinde sigara içmek için yer ayıranların namaz kılmaya da yer ayırması gerektiğini söyledi.

Tacikistan’da 2009 ve 2011 yıllarında kabul edilen “Çocukların yetiştirilmesinde anne-babanın sorumluluğu” ve “Vicdan Özgürlüğü ve Dini Dernekler kanun”ları ülkenin en tartışmalı yasaları olarak görülüyor.Uluslararasıörgütler bu iki yasayı sürekli olarakinsanlarındini özgürlüğünü ihlal ettiği için eleştiriyor.

Dünya Bülteni
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.