SON DAKİKA
Hava Durumu

Öğle Namazı Kurtuluşları Oldu

Kahire'de dün gece "baltacılar" olarak adlandırılan suç çeteleri tarafından Fetih camisinde kuşatılan yaklaşık 300 kişi, öğle namazı

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2013 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2013 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Öğle Namazı Kurtuluşları Oldu
Kahire'de dün gece "baltacılar" olarak adlandırılan suç çeteleri tarafından Fetih camisinde kuşatılan yaklaşık 300 kişi, öğle namazı için gelen kalabalık grupla camiden çıkmayı başardı.



Mısır'ın başkenti Kahire'de dün gece yapılan darbe karşıtı gösteriler sırasında "baltacılar" olarak adlandırılan suç çeteleri tarafından camide kuşatılan yaklaşık 300 kişi, öğle namazı için camiye gelen kalabalık grupla camiden çıktı.

Dün geceden beri camide mahsur kalan Mısırlıları kurtarmak için hiçbir güvenlik görevlisinin bölgeye gelmemesi üzerine bugün öğle ezanının okunmasının ardından kalabalık bir grup camiye girdi. Cemaatin yanı sıra Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndan gelen grupların da Fetih Camisi'ne girdikleri görüldü. Namazın ardından, dün geceden beri mahsur kalan yaklaşık 300 kişi de camiden çıktı.

Öğle namazı vaktine kadar cami çevresinde hiçbir güvenlik görevlisinin bulunmaması dikkati çekti.

Fetih Camisi'nin imamı öğle namazından önce yaptığı konuşmada, bölge halkına ve esnafa, camide mahsur kalanların güvenli şekilde dışarı çıkmalarına yardımcı olmaları çağrısında bulunmuştu.

Ramses Meydanı'ndaki Fetih Camisi'nde mahsur kalan Mısırlılar, önceki saatlerde bölgedeki esnafa, camiden çıkmak için öğle namazı vaktini beklediklerini ifade etmişti.

Daha önce yapılan açıklamalarda, mahsur kalan Mısırlıların, güvenlik güçlerinin gözetiminde camiden çıkarılacakları belirtilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.