SON DAKİKA
Hava Durumu

Ölü sayısı 91

Suriye'de ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 91'e yükseldiği bil

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2012 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2012 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Suriye'de ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 91'e yükseldiği bildirildi. 


Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejime bağlı ordu birliklerinin saldırılarında Şam'ın banliyölerinde 36, Dera'da 20, Hama'da 12, Deyru'z Zor'da 7, Halep ve Humus'ta 6'şar ve İdlib'de 4 kişi olmak üzere ülke genelinde ölenlerin sayısının 91'e çıktığını bildirdi. Ölenler arasında 9 kadın ve 5 çocuk bulunuyor. SNHR, 6 kişinin ise işkence sebebiyle hayatını kaybettiğini belirtti.  Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Humus ve Halep başta olmak üzere ülke genelindeki birçok kentte de iki ordu arasında çatışmaların yaşandığını bildirdi. Öte yandan, Esed yönetimine bağlı Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, silahlı grupların Halep kırsalındaki Handerat hava savunma taburuna saldırdığını açıkladı. Suriye resmi haber ajansı SANA'nın bildirdiğine göre, komutanlık; koruma güçleriyle şiddetli çatışma sonunda muhaliflerin taburun bazı bölümlerine girmeyi başardıklarını belirtti. Komutanlık ayrıca muhaliflerin, Halep Kırsalındaki Han Tuman depolarındaki ek binaya girdiklerini ve Dera kırsalındaki Lucat Bölgesi 34. Tugayı'na saldırdığını da doğruladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.