SON DAKİKA
Hava Durumu

ÖSO Komutanı Öldürüldü

ÖSO, El-İzz bin Abdusselam Tugayları Komutanı Hamami'nin Irak ve Şam İslam Devleti örgütü tarafından suikasta uğradığını doğruladı

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2013 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2013 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ÖSO Komutanı Öldürüldü
ÖSO, El-İzz bin Abdusselam Tugayları Komutanı Hamami'nin Irak ve Şam İslam Devleti örgütü tarafından suikasta uğradığını doğruladı.



Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), askeri komutanlarından Muhammed Kemal Hamami'nin El-Kaide'yle bağlantılı "Irak ve Şam İslam Devleti" örgütü tarafından suikasta uğradığını doğruladı.

ÖSO Birleşik Komutanlığı sözcülerinden Kasım Sadeddin, Irak ve Şam İslam Devleti örgütü mensuplarının, operasyon için Lazikiye'ye giden El-İzz bin Abdusselam Tugayları Komutanı Hamami'ye suikast düzenlediğini belirtti.

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri'nden (LCC) yapılan yazılı açıklamada, Hamami suikastı kınanarak, Irak ve Şam İslam Devleti örgütünün, bu gibi ihlalleri rejimin kontrolünde olmayan birçok bölgede gerçekleştirdiği, öldürmeye varan şiddet olaylarına başvurarak görüşlerini Suriyelilere dayatmak istediği ve kafalarda örgütün amacına ilişkin soru işaretleri oluştuğu ifade edildi.

Açıklamada, "Devrimin geleceğine yansıyacak bu gibi ihlaller, kontrolü dışındaki bölgeleri kaosa sürüklemek isteyen rejime fayda sağlıyor. İhlallerin önünde geçilmemesi halinde devrimciler ile halk arasındaki ilişkiler olumsuz yönde etkilenecek" denildi.

Berzah Esed güçlerinin yoğun bombardımanı altında

Öte yandan, ÖSO Askeri Konsey Sözcüsü Musab Ebu Katate de başkent Şam'ın güneyindeki Berzah bölgesinin Esed güçlerinin yoğun bombardımanı altında olduğunu aktararak, "Füze ve ağır silahların kullanıldığı saldırıda, 9 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi yaralandı, 40 bine yakın kişi de mahsur kaldı" dedi.

"Esed rejimine bağlı askerler tarafından abluka altına alınan Berzah, füzelerle dövülüyor" diyen Katate, bölgenin girişinin rejime bağlı ordu birliklerince denetim altında tutulduğunu bildirdi.

Katate, bölgede elektrik, su ve gıda maddesi sıkıntısı yaşandığını ayrıca tıbbi müdahalelerin de yapılamadığını anlatarak, bölgede mahsur kalan 40 bin civarında sivilin derhal tahliye edilmesini istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.