SON DAKİKA
Hava Durumu

Pakistan'da türbeye bombalı saldırı: 70 ölü

Pakistan'ın güneyindeki Sind eyaletinin Sehvan kentinde bulunan Sufi alim Lal Şahbaz Kalandar Türbesi'ne düzenlenen intihar saldırısında, en az 50 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. ( Shakeel Ahmed - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2017 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2017 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Pakistan'da türbeye bombalı saldırı: 70 ölü
Pakistan'ın güneyindeki Sind eyaletinde düzenlenen intihar saldırısında, en az 70 kişinin öldüğü, 150 kişinin yaralandığı bildirildi.
Sind eyaleti emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Sehvan Şerif kentindeki sufi alimlerinden Lal Şahbaz Kalandar'ın türbesinde meydana gelen patlama esnasında yaralanan 150 kişinin çoğunun durumu kritik. Ayrıca kaynaklar, saldırıda ölenlerin sayısının da 70'i aştığını ifade etti.

Sağlık ekipleri, yaralıların bir kısmının Karaçi kentine aktarıldığını belirtirken, ordu birliklerinin de bölgeye sevk edildiğini ve yaralıların çevre hastanelere ulaştırılmasında yardımcı olduğunu açıkladı.

Hayatını kaybedenler arasında, 4 çocuk ve 12 kadının bulunduğu öğrenildi.

Saldırıyı, DEAŞ terör örgütü üstlendi.

Öte yandan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve İçişleri Bakanı Çodri Nisar Ali Han, yaptıkları açıklamalarda, saldırıyı şiddetle kınadılar.AA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.