SON DAKİKA
Hava Durumu

PKK sivilleri kalkan olarak kullanıyor

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, terör örgütü PKK'nın kendi kamplarına ya

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
PKK sivilleri kalkan olarak kullanıyor
Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, terör örgütü PKK'nın kendi kamplarına yapılan hava saldırılarını önlemek için sivilleri kalkan olarak kullandığını belirterek, sivillerin örgütün bulunduğu bölgelerden uzaklaşması gerektiğini ifade etti. 


 

 

 

İnam, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Erbil İl Meclisi'ni ziyaret ederek, oradaki yetkililer ile bir araya geldi. Söz konusu görüşmeden sonra İnam, İl Meclisi Başkanı Ali Reşit ile ortak bir basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında Türkiye'nin bölgedeki terör örgütleriyle mücadelesine değinen İnam, "Türkiye herkes gibi barışı istiyor. Geçmişte bu barışın tesis edilmesi için neler yaptığımızı ve Türkiye'nin attığı adımları çok iyi biliyorsunuz. Türkiye'nin şu anda yaptığı terörle mücadeledir. Sadece PKK ile değil aynı zamanda DAEŞ ve diğer aşırı sol örgütlerle ciddi anlamda bir mücadele halinde" ifadelerini kullandı.

Siviller kalkan olarak kullanılıyor 

Türkiye'nin Kuzey Irak'ta PKK'nın kamp ve üslerine yaptığı hava saldırılarında sivillerin korunmasına verdiğini belirten İnam, "Türkiye'nin Kuzey Irak'ta yaptığı hava operasyonlarında sivillerin zarar görmemesi için gerekli tüm hassasiyetler gösterilmektedir. Gelen istihbaratlar en iyi şekilde değerlendirilip, en üstün teknoloji kullanılıyor. Sivillerin zarar görmemesi için gerekli her şey yapılmaktadır." dedi.

İnam, "Terör örgütü PKK, kendi kamplarına yapılan hava saldırılarını önlemek için sivilleri kalkan olarak kullanıyor. Sivillerin örgütün bulunduğu bölgelerden uzaklaşması gerekiyor" diye konuştu.

Vize talebi 

Iraklı vatandaşların Türkiye'ye seyahat etmeleri için getirilen vize zorunluluğu hakkında bilgi veren İnam şunları kaydetti:

"Irak'taki vatandaşların Türkiye'ye seyahat etmeleri için istenilen vize siyasi amaçlı değil ancak önceki yıl meydana gelen olaylardan kaynaklanıyor. Yasa dışı göç ve güvenlik problemlerini engellemek adına alınmış bir karardı. Irak ve özellikle görev yerim olan Kürdistan Bölgesi ile ticari ve turizm ilişkilerimizi zora sokmak gibi bir niyetimiz kesinlikle yoktur. Tam tersine bu ilişkileri geliştirmek arzusundayız. Bu süreçte vize meselesinin bir sorun olmasını  arzu etmiyoruz. Ani değişiklikten dolayı meydana gelen bu sorunların üstesinden gelmek için başkonsolosluk olarak olağanüstü bir çalışma sarf ediyor ama talep çok yoğun olduğu için karşılama da zorlanıyoruz."


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.